ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πετρέλαιο: Απότομη πτώση στον απόηχο της συμφωνίας του ΟΠΕΚ+

14:15 - 19 Ιουλ 2021 | Εμπορεύματα
Πετρέλαιο: Απότομη πτώση στον απόηχο της συμφωνίας του ΟΠΕΚ+
Οι τιμές του πετρελαίου μειώθηκαν απότομα τη Δευτέρα 19/7, αφού ο ΟΠΕΚ + ξεπέρασε τις εσωτερικές «διαμάχες» και συμφώνησε να αυξήσει την παραγωγή, προκαλώντας ανησυχίες σχετικά με το πλεόνασμα στου αργού πετρελαίου καθώς οι μολύνσεις COVID-19 αυξάνονται σε πολλές χώρες.

Αναλυτικότερα, την Κυριακή συμφωνήθηκε η αύξηση της προσφοράς από τον Αύγουστο για να μειωθούν οι τιμές που αυτό το μήνα έφτασαν στο υψηλότερο επίπεδο τους σε περισσότερα από δύο χρόνια, καθώς η παγκόσμια οικονομία ανακάμπτει από την πανδημία.

Η ομάδα των μελών του Οργανισμού των χωρών εξαγωγής πετρελαίου (ΟΠΕΚ) και συμμάχων όπως η Ρωσία συμφώνησαν επίσης νέα μερίδια παραγωγής από τον Μάιο του 2022.

«Οι μακροπρόθεσμες δυνατότητες παραγωγής από χώρες του ΟΠΕΚ + είναι ο βασικός λόγος για τον οποίο βλέπουμε το πετρέλαιο να κινείται και πάλι χαμηλότερα», δήλωσε ο αναλυτής της Julius Baer, ​​Carsten Menke.

«Παραμένουμε βέβαιοι ότι η αγορά πετρελαίου βρίσκεται στο τελικό στάδιο της αναβάθμισής της», σημείωσε.

Ο ΟΠΕΚ + πέρυσι μείωσε την παραγωγή κατά 10 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως (bpd) εν μέσω «εξάτμισης» στη ζήτηση λόγω πανδημίας, προκαλώντας την κατάρρευση των τιμών.

«Ακόμη και με υψηλότερη παραγωγή, η αγορά παραμένει σχετικά στενή», δήλωσε η ANZ Research. «Τα δεδομένα δείχνουν ενθαρρυντικά σημάδια για το πετρέλαιο, ενώ η ζήτηση βενζίνης στις ΗΠΑ έφτασε πρόσφατα σε ρεκόρ».

Έτσι λοιπόν, το αμερικανικό αργό υποχωρεί κατά 2,57% στα 69,59 δολάρια το βαρέλι και το μπρεντ σημειώνει απώλειες 2,57% στα 71,70 δολάρια το βαρέλι.

Στα βασικά μέταλλα, ο χρυσός καταγράφει κάθοδο 0,61% στα 1.803,95 δολάρια ανά ουγγιά, ο άργυρος χάνει 0,40% στα 25,387 δολάρια ανά ουγγιά και ο χαλκός κινείται χαμηλότερα κατά 1,88% στα 4,241 δολάρια η λίβρα.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:20 - 19 Ιουλ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.