ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο ΟΠΕΚ+ δεν αυξάνει την παραγωγή πετρελαίου

18:13 - 01 Σεπ 2021 | Εμπορεύματα
Ο ΟΠΕΚ+ δεν αυξάνει την παραγωγή πετρελαίου
Κανένα λόγο για επιπλέον αύξηση στην παραγωγή διαθεσίμων βαρελιών πετρελαίου, πέρα από την αύξηση που συμφωνήθηκε τον Αύγουστο, δεν βλέπουν τα μέλη του ΟΠΕΚ+.

Όπως αναφέρει το Reuters, επικαλούμενο στελέχη των ισχυρών κρατών του Οργανισμού που πραγματοποίησαν σήμερα (1/9) έκτακτη τηλεδιάσκεψη, δεν υπάρχει λόγος για αλλαγή της συμφωνίας του Αυγούστου, που προβλέπει αύξηση των 400.000 βαρελιών την ημέρα.

Σημειώνεται πως ο ΟΠΕΚ+ αναθεώρησε προς τα πάνω τις εκτιμήσεις για τη ζήτηση πετρελαίου το 2022.

«Οι κοινές ενέργειες μας επέτρεψαν να απομακρύνουμε το πλεόνασμα πετρελαίου που είχε συσσωρευθεί όταν μειώθηκε η ζήτηση και νομίζω ότι πετύχαμε τον στόχο μας. Αυτή τη στιγμή είναι σημαντικό να διατηρήσουμε αυτή την ισορροπία και να συγχρονίσουμε την παραγωγή και τη ζήτηση καθώς η αγορά ανακάμπτει» δήλωσε ο κορυφαίος διαπραγματευτής της Ρωσίας, Αλεξάντρ Νόβακ, που είναι και αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης.

«Η ζήτηση παγκοσμίως φαίνεται ότι θα φθάσει τα 5,8-6 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως εφέτος», δήλωσε ο Νόβακ στους δημοσιογράφους προσθέτοντας ότι εκτιμά πως η παγκόσμια αγορά πετρελαίου θα ανακάμψει πλήρως το 2022.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.