ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τυφώνας Ida: Μακριά από τα κανονικά επίπεδα η παραγωγή πετρελαίου

13:05 - 13 Σεπ 2021 | Εμπορεύματα
Τυφώνας Ida: Μακριά από τα κανονικά επίπεδα η παραγωγή πετρελαίου
Περίπου τα δύο τρίτα της παραγωγής πετρελαίου και τα τρία τέταρτα της παραγωγής φυσικού αερίου παραμένουν κλειστά σχεδόν δύο εβδομάδες αφότου ο τυφώνας Ida πέρασε από την περιοχή του Κόλπου του Μεξικού των ΗΠΑ.
Ωστόσο, σύμφωνα με την S&P Global Platts, οι μεγαλύτεροι παραγωγοί έχουν επανατοποθετήσει εργαζόμενους σε υπεράκτιες πλατφόρμες και ετοιμάζονται να ξεκινήσουν ξανά την παραγωγή τους. Από τις 10 Σεπτεμβρίου, μόνο περίπου το 12% των πλατφορμών και των γεωτρήσεων του Κόλπου παρέμειναν εκκενωμένες.
 
Οι χερσαίοι τερματικοί σταθμοί επιστρέφουν επίσης σε λειτουργία, για όπου η διαθεσιμότητα ηλεκτρικής ενέργειας το επιτρέπει. Οι περιοχές γύρω από τη Νέα Ορλεάνη παραμένουν χωρίς ρεύμα γεγονός που ενδέχεται να συνεχιστεί μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου. Η ηλεκτρική ενέργεια στην ίδια την πόλη όμως, έχει αποκατασταθεί σε μεγάλο βαθμό.
 
Η Shell και η Chevron ανέφεραν ότι οι περισσότερες από τις υπεράκτιες εγκαταστάσεις τους θα μπορέσουν να αρχίσουν την παραγωγή μόλις επαναλειτουργήσουν οι αγωγοί σύνδεσης.
 
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως η Shell κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω ανωτέρας βίας αφού «πολυάριθμες συμβάσεις αναμένεται ότι θα επηρεαστούν από τη ζημιά».
Τελευταία τροποποίηση στις 13:06 - 13 Σεπ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.