ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΙΕΑ: Προβλέπει πτώση των τιμών πετρελαίου λόγω αποθεμάτων

13:30 - 16 Νοε 2021 | Εμπορεύματα
ΙΕΑ: Προβλέπει πτώση των τιμών πετρελαίου λόγω αποθεμάτων
Πτώση των τιμών του πετρελαίου «βλέπει» ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (IEA), κυρίως λόγω του ρόλου που μπορούν να παίξουν οι ΗΠΑ.

«Η παγκόσμια αγορά πετρελαίου παραμένει σφιχτή, αλλά ενδεχομένως να έρχεται μια "διακοπή" στο ράλι των τιμών. Σε αντίθεση με τα όσα εκφράστηκαν στην COP26 στη Γλασκώβη, αυτό δεν οφείλεται στο γεγονός ότι η ζήτηση μειώνεται, αλλά μάλλον λόγω της αύξησης της προσφοράς πετρελαίου», σημειώνει μεταξύ άλλων στην έκθεσή του.

Ο IEA διατήρησε την πρόβλεψή του για αύξηση της ζήτησης πετρελαίου σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητα από τον περασμένο μήνα στα 5,5 εκατ. βαρέλια την ημέρα για το 2021 και στα 3,4 εκατ. βαρέλια την ημέρα για το 2022.

Επίσης, αναθεώρησε την πρόβλεψη για την παγκόσμια προσφορά πετρελαίου υψηλότερα κατά 330.000 βαρέλια την ημέρα για το δ' τρίμηνο, στα 99,2 εκατ. βαρέλια την ημέρα μέχρι το τέλος του έτους, ήτοι ετήσια αύξηση κατά 6,4 εκατ. βαρέλια την ημέρα.

Παρόλα αυτά, όπως σημειώνει, η παραγωγή πετρελαίου στις ΗΠΑ δεν πρόκειται να επιστρέψει στα προ-πανδημίας επίπεδα πριν το τέλος του επόμενου έτους.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:34 - 16 Νοε 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.