ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

OPEC σε ΕΕ: Αδύνατο να αναπληρωθούν πιθανές απώλειες ρωσικού πετρελαίου

22:58 - 11 Απρ 2022 | Εμπορεύματα
OPEC σε ΕΕ: Αδύνατο να αναπληρωθούν πιθανές απώλειες ρωσικού πετρελαίου
Προειδοποίηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση απηύθυνε ο OPEC, ότι οι σημερινές αλλά και νέες κυρώσεις στην Ρωσία θα μπορούσαν να δημιουργήσουν μία από τις χειρότερες στην ιστορία κρίσεις προσφοράς και θα ήταν αδύνατον να αντικαταστήσει αυτές τις ποσότητες. Έστειλε ταυτόχρονα το μήνυμα ότι δεν πρόκειται να αυξήσει την παραγωγή του.

Όπως μεταδίδει το Reuters, αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης είχαν συνομιλίες στη Βιέννη με εκπροσώπους του OPEC εν μέσω εκκλήσεων να αυξήσει την παραγωγή του, καθώς η ΕΕ εξετάζει πιθανές κυρώσεις στο ρωσικό πετρέλαιο.

Ο OPEC ανέφερε ότι οι τρέχουσες και μελλοντικές κυρώσεις στη Ρωσία θα μπορούσαν να δημιουργήσουν ένα από τα χειρότερα σοκ στον εφοδιασμό πετρελαίου και θα ήταν αδύνατο να αντικατασταθούν αυτοί οι όγκοι.

«Θα μπορούσαμε να δούμε απώλεια άνω των 7 εκατομμυρίων βαρελιών την ημέρα (bpd) ρωσικών εξαγωγών πετρελαίου, ως αποτέλεσμα των τρεχουσών και μελλοντικών κυρώσεων ή άλλων ενεργειών», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του OPEC Μοχάμαντ Μπαρκίντο, σύμφωνα με το Reuters. «Λαμβάνοντας υπόψη τις τρέχουσες προοπτικές ζήτησης, θα ήταν σχεδόν αδύνατο να αντικατασταθεί μια απώλεια σε όγκους αυτού του μεγέθους», προσέθεσε.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση επανέλαβε την έκκλησή της στη συνάντηση προς τις πετρελαιοπαραγωγούς χώρες να εξετάσουν εάν μπορούν να αυξήσουν τις παραδόσεις για να βοηθήσουν στη μείωση των αυξανόμενων τιμών του πετρελαίου, δήλωσε στο Reuters αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Οι εκπρόσωποι της ΕΕ τόνισαν επίσης ότι ο OPEC έχει ευθύνη να εξασφαλίσει ισορροπημένες αγορές πετρελαίου, είπε ο αξιωματούχος.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.