ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φυσικό αέριο: Ολλανδία και Γερμανία ξεκινούν γεωτρήσεις στη Βόρεια Θάλασσα

22:16 - 01 Ιουν 2022 | Εμπορεύματα
Φυσικό αέριο: Ολλανδία και Γερμανία ξεκινούν γεωτρήσεις στη Βόρεια Θάλασσα
Από κοινού γεωτρήσεις σε νέο κοίτασμα φυσικού αερίου στη Βόρεια Θάλασσα θα πραγματοποιήσουν η Ολλανδία και η Γερμανία, όπως ανακοίνωσε η ολλανδική κυβέρνηση.

Η ανακοίνωση έγινε μια ημέρα αφότου ο ρωσικός ενεργειακός κολοσσός Gazprom διέκοψε την παροχή φυσικού αερίου στην ολλανδική εταιρεία GasTerra.

Ο υφυπουργός Οικονομικών Υποθέσεων, αρμόδιος για την εξορυκτική βιομηχανία, Χανς Βίλμπριφ, εξέδωσε σήμερα άδειες για την ολλανδική πλευρά, ενώ γνωστοποίησε ότι μια «ταχεία διαδικασία για τις απαιτούμενες άδειες» βρίσκεται σε εξέλιξη στη Γερμανία.

«Το υπουργικό συμβούλιο υποστηρίζει την εξόρυξη φυσικού αερίου στη Βόρεια Θάλασσα, προκειμένου, για παράδειγμα, να έχουμε επαρκές φυσικό αέριο για τη θέρμανση των σπιτιών μας», ανέφερε το υπουργείο Οικονομίας και Κλίματος.

Σημειώνεται πως το σχέδιο γεώτρησης για φυσικό αέριο περίπου 10 ναυτικά μίλια (19 χιλιόμετρα) ανοιχτά των ολλανδο-γερμανικών συνόρων δεν είναι καινούργιο, αλλά έχει αποκτήσει νέο επείγοντα χαρακτήρα από τη στιγμή που η ρωσική Gazprom ανακοίνωσε ότι σταματά όλες τις προμήθειες φυσικού αερίου στην Ολλανδία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.