ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

O Καναδάς επέστρεψε στη Γερμανία την τουρμπίνα του Nord Stream

11:57 - 18 Ιουλ 2022 | Εμπορεύματα
O Καναδάς επέστρεψε στη Γερμανία την τουρμπίνα του Nord Stream
Επισκευασμένη επέστρεψε στη Γερμανία μία τουρμπίνα του αγωγού φυσικού αερίου, Nord Stream, ο Καναδάς, με την τουρμπίνα να φτάνει αεροπορικώς στην ευρωπαϊκή χώρα την Κυριακή (17/7).

Ειδικότερα, όπως διαβάζουμε στο πρακτορείο Reuters, απαιτούνται ακόμα πέντε ως επτά ημέρες μέχρι η τουρμπίνα να φτάσει στη Ρωσία, εάν δεν υπάρξουν άλλα ζητήματα σχετικά με τα logistics και τα τελωνεία, ανέφερε το πρακτορείο.

Υπενθυμίζεται πως ο κρατικός ενεργειακός κολοσσός, Gazprom, έχει δηλώσει πολλές φορές τις τελευταίες ημέρες ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφαλή λειτουργία ενός κρίσιμου τμήματος του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 1 λόγω αμφιβολιών σχετικά με την επιστροφή της τουρμπίνας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Gazprom, ο αγωγός Nord Stream έκλεισε για εργασίες συντήρησης 11 ημερών, στις 11 Ιουλίου.

Nωρίτερα την Κυριακή, σε επικοινωνία που είχε με τον Καναδό πρωθυπουργό, Τζάστιν Τριντό, ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την απόφαση του Καναδά να επιστρέψει τουρμπίνες στη Γερμανία, τονίζοντας πρόκειται για «παράβαση των κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας», ενώ προειδοποίησε πως οι Ουκρανοί δεν θα αποδεχτούν ποτέ την απόφαση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.