ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Εκτοξεύθηκε» στα 290 ευρώ/Mwh το φυσικό αέριο στην Ευρώπη (upd)

12:11 - 22 Αυγ 2022 | Εμπορεύματα
«Εκτοξεύθηκε» στα 290 ευρώ/Mwh το φυσικό αέριο στην Ευρώπη (upd)
Νέο «άλμα» σημειώνει σήμερα (22/8) η τιμή του ολλανδικού συμβολαίου φυσικού αερίου TTF, καθώς στην έναρξη της συνεδρίασης έφτασε έως τα 275 ευρώ ανά μεγαβατώρα προτού μειωθεί στα 270 ευρώ και ξανανέβει στα 290 ευρώ!

Συνεχίζεται, έτσι, το ανοδικό σερί των τελευταίων πέντε εβδομάδων για τις τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη, καθώς η ανησυχία σχετικά με διακοπές στην προμήθεια από τη Ρωσία επανέρχεται στο προσκήνιο, στον απόηχο της ανακοίνωσης της Gazprom για διακοπή των ροών αερίου για τρεις ημέρες, αρχής γενομένης από τις 31 Αυγούστου.

Πιο αναλυτικά, το πρωί της Δευτέρας τα συμβόλαια παραδόσεως Σεπτεμβρίου στην Ολλανδία ενισχύονται κατά περίπου 10% στα 270 ευρώ/Mwh, διευρύνοντας τα κέρδη που καταγράφουν από τα μέσα Ιουλίου, όταν η κρατική εταιρεία αερίου της Ρωσίας ανακοίνωσε τη διακοπή των ροών προς την Ευρώπη εξαιτίας εργασιών συντήρησης του αγωγού Nord Stream.

Παράλληλα, η Γερμανία προειδοποίησε ότι η Μόσχα θα μπορούσε να μειώσει περαιτέρω τις προμήθειες και επαναδιατύπωσε την έκκληση για εξοικονόμηση ενέργειας. «Έχουμε έναν πολύ κρίσιμο χειμώνα μπροστά μας», τόνισε ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ μιλώντας στο κρατικό ZDF στο Μόντρεαλ, στη διάρκεια επίσκεψης στον Καναδά με τον Καγκελάριο Σολτς. «Πρέπει να περιμένουμε ότι ο Πούτιν θα μειώσει περαιτέρω το αέριο», πρόσθεσε ο Χάμπεκ.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:12 - 22 Αυγ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.