ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κοντά σε χαμηλό δύο μηνών το πετρέλαιο-Ανεβαίνει το φυσικό αέριο

14:59 - 21 Νοε 2022 | Εμπορεύματα
Κοντά σε χαμηλό δύο μηνών το πετρέλαιο-Ανεβαίνει το φυσικό αέριο
Ήπια πτωτικά κινούνται τη Δευτέρα (21/11) οι τιμές του πετρελαίου, αγγίζοντας χαμηλά δύο μηνών, έχοντας νωρίτερα στη συνεδρίαση χάσει ακόμα και ένα δολάριο το βαρέλι, καθώς οι φόβοι για την προσφορά υποχώρησαν ενώ οι ανησυχίες για τη ζήτηση καυσίμων από την Κίνα και η ισχύς του δολαρίου ΗΠΑ επηρέασαν τις τιμές.

Τόσο το αμερικανικό αργό, όσο και το μπρεντ έκλεισαν την Παρασκευή στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 27 Σεπτεμβρίου, παρατείνοντας τις απώλειες για δεύτερη εβδομάδα, με το πρώτο να υποχωρεί 9% και το WTI να κινείται 10% χαμηλότερα.

«Εκτός από την εξασθενημένη προοπτική ζήτησης λόγω των περιορισμών ελέω κορονοϊού στην Κίνα, η ανάκαμψη του αμερικανικού δολαρίου σήμερα είναι επίσης ένας πτωτικός παράγοντας για τις τιμές του πετρελαίου», δήλωσε η αναλύτρια της CMC Markets, Τίνα Τενγκ.

«Η διάθεση για ρίσκο μειώνεται καθώς όλα τα πρόσφατα οικονομικά στοιχεία των μεγάλων χωρών ενισχύουν το σενάριο ύφεσης, ειδικά στο Ηνωμένο Βασίλειο και την ευρωζώνη», είπε, προσθέτοντας ότι τα επιθετικά σχόλια από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα πυροδότησαν επίσης ανησυχίες για την οικονομία των ΗΠΑ.

Οι αριθμοί νέων κρουσμάτων COVID στην Κίνα παρέμειναν κοντά στα υψηλά του Απριλίου, καθώς η χώρα προσπαθεί να καταπολεμήσει τα κρούσματα σε εθνικό επίπεδο και στις μεγάλες πόλεις. Τα σχολεία σε ορισμένες συνοικίες στην πρωτεύουσα Πεκίνο άλλαξαν ξεκίνησαν διαδικτυακά μαθήματα τη Δευτέρα, αφού οι αξιωματούχοι ζήτησαν από τους κατοίκους να μείνουν σπίτι, ενώ η νότια πόλη Γκουανγκζού διέταξε πενθήμερο lockdown για την πολυπληθέστερη συνοικία της.

Εν τω μεταξύ, οι προσδοκίες για περαιτέρω αυξήσεις των επιτοκίων έχουν ανεβάσει το δολάριο, καθιστώντας τα εμπορεύματα σε δολάρια πιο ακριβά για τους επενδυτές.

Το μεσημέρι της Δευτέρας, το αμερικανικό αργό υποχωρεί 0,14% στα 80 δολάρια το βαρέλι, ενώ το μπρεντ χάνει 0,30% στα 87,37 δολάρια το βαρέλι.

Κέρδη για το φυσικό αέριο

Αντίθετα, ανοδικά κινούνται τα ολλανδικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης φυσικού αερίου, σημείο αναφοράς για την Ευρώπη, καθώς ενισχύονται 1,823% στα 117,615 ευρώ η μεγαβατώρα.

Ο χρυσός υποχωρεί 0,71% στα 1.742,10 δολάρια η ουγγιά, ενώ το ασήμι καταγράφει πτώση 1,55% στα 20,672 δολάρια η ουγγιά και ο χαλκός χάνει 0,89% στα 3,6002 δολάρια η λίβρα.

Στα νομίσματα, το αμερικανικό δολάριο υποχωρεί 0,83% έναντι του ευρώ, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,0234 δολάριο ανά ευρώ.

Σε σχέση με τη βρετανική λίρα, το αμερικανικό νόμισμα κινείται πτωτικά 0,63% στο 1,1807 δολάριο ανά στερλίνα, η οποία υποχωρεί 0,16% έναντι του ευρώ, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στην 0,8668 βρετανική λίρα ανά ευρώ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.