ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ήπιες μεταβολές για το πετρέλαιο- Σε υψηλό εβδομάδας ο χρυσός

00:17 - 25 Νοε 2022 | Εμπορεύματα
Ήπιες μεταβολές για το πετρέλαιο- Σε υψηλό εβδομάδας ο χρυσός
Σχεδόν αμετάβλητες παρέμειναν σήμερα (24/11) οι τιμές του πετρελαίου ελέω και της αργίας της αμερικανικής χρηματιστηριακής αγοράς, η οποία έμεινε κλειστή λόγω της Ημέρας των Ευχαριστιών.

Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρέθηκε το ενδεχόμενο επιβολής πλαφόν στη τιμή του ρωσικού αργού από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι Ευρωπαίοι διπλωμάτες διαπραγματεύονται για το πόσο αυστηρός πρέπει να είναι ο μηχανισμός επιβολής πλαφόν στις δια θαλάσσης εξαγωγές ρωσικού πετρελαίου, με την προτεινόμενη τιμή να κινείται μεταξύ 65 και 70 δολαρίων το βαρέλι.

Στο πεδίο των συναλλαγών, το πετρέλαιο τύπου Brent παράδοσης Ιανουαρίου υποχώρησε κατά 7 σεντς στα 85,34 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό τύπου WTI παράδοσης Ιανουαρίου κέρδισε 3 σεντς στα 77,97 δολάρια το βαρέλι, χωρίς να υπάρχει επίσημο κλείσιμο λόγω της αργίας στις ΗΠΑ.

Παράλληλα, σε υψηλό εβδομάδας κινήθηκαν οι τιμές του χρυσού, οι οποίες έλαβαν ώθηση από την αποδυνάμωση του δολαρίου μετά τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της συνεδρίασης της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve). Στα πρακτικά έγινε λόγος για επιβράδυνση του ρυθμού αύξησης των επιτοκίων το επόμενο διάστημα.

Σε αυτό το πλαίσιο, η τιμή του χρυσού spot κατέγραψε άνοδο 0,3% στα 1.754,13 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ η τιμή των futures χρυσού στις ΗΠΑ κέρδισαν 0,5% στα 1.754,30 δολάρια ανά ουγγιά. Στον αντίποδα, το ασήμι spot υποχώρησε κατά 0,3% στα 21,45 δολάρια ανά ουγγιά.

Τελευταία τροποποίηση στις 00:34 - 25 Νοε 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.