ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Swiss Asia Capital: «Βλέπει» στα $4.000 τον χρυσό το 2023 Κύριο

11:34 - 22 Δεκ 2022 | Εμπορεύματα
Swiss Asia Capital: «Βλέπει» στα $4.000 τον χρυσό το 2023
Η τιμή του χρυσού θα μπορούσε να φτάσει έως και τα 4.000 δολάρια η ουγγιά το 2023, σύμφωνα με την εκτίμηση του CEO και επικεφαλής επενδύσεων της Swiss Asia Capital, Juerg Kiener.

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στο CNCB, ο Kiener υποστήριξε ότι η τιμή του μετάλλου θα μπορούσε να κινηθεί από τα 2.500 δολάρια έως τα 4.000 δολάρια η ουγγιά εντός του νέου έτους.

«Υπάρχει καλή πιθανότητα να υπάρξει σημαντική κινητικότητα στην αγορά του χρυσού», τόνισε, προσθέτοντας «πως δεν πρόκειται απλά για 10%-20% (πάνω), αλλά για κίνηση που θα φθάσει σε πραγματικά νέα υψηλά».

Μικρή ύφεση για ορισμένες οικονομίες

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο Kiener τόνισε πως αρκετές οικονομίες ενδέχεται να βρεθούν αντιμέτωπες «με μικρή ύφεση» κατά το πρώτο τρίμηνο του 2023.

Αυτό, με τη σειρά του θα αναγκάσει τις κεντρικές τράπεζες να επιβραδύνουν το ρυθμό αύξησης των επιτοκίων, ενώ ο χρυσός αναμένεται να καταστεί πιο ελκυστικός ως επενδυτική επιλογή.

Ο Kiener κατέληξε λέγοντας πως οι επενδυτές αναμένεται να στραφούν στο χρυσό εν μέσω των υψηλών πληθωριστικών πιέσεων που καταγράφονται σε πολυάριθμες οικονομίες ανά την υφήλιο. «Ο χρυσός αποτελεί πολύ καλό ανάχωμα στον πληθωρισμό, καλή ευκαιρία εν μέσω στασιμοπληθωρισμού και εξαιρετική προσθήκη σε χαρτοφυλάκιο επενδύσεων».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.