ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Commerzbank αναμένει ανάκαμψη των τιμών πετρελαίου το 2023

16:36 - 27 Δεκ 2022 | Εμπορεύματα
Η Commerzbank αναμένει ανάκαμψη των τιμών πετρελαίου το 2023
Μία χρονιά γεμάτη αναταραχές πλησιάζει στο τέλος της για την αγορά πετρελαίου, με τους αναλυτές της Commerzbank να αναμένουν ότι η ζήτηση για τον «μαύρο χρυσό» θα ανακάμψει το 2023 καταγράφοντας νέα άνοδο στις τιμές.

Οι αναλυτές της γερμανικής τράπεζας εμφανίζονται πεπεισμένοι πως οι τιμές του πετρελαίου θα ανέβουν σημαντικά για το πρώτο μισό του επόμενους έτους. «Η ζήτηση θα ξεπεράσει τη διάθεση από τα μισά του έτους και τα ήδη χαμηλά αποθεματικά θα παρουσιάσουν περαιτέρω πτώση», τονίζουν.

«Επομένως, θεωρούμε πως οι τωρινές χαμηλές τιμές θα αποδειχθούν βραχύβιες και αναμένουμε μια σημαντική ανάκαμψη των τιμών μέσα στους επόμενους μήνες».

Σε αυτό το πλαίσιο, η τράπεζα εκτιμά πως η τιμή του brent θα διαμορφωθεί στα 95 δολάρια ανά βαρέλι μέχρι το μέσο του 2023.

«Στην απίθανη περίπτωση που οι τιμές δεν ανακάμψουν, αναμένουμε περαιτέρω περικοπές παραγωγής από τον ΟΠΕΚ+. Επιπλέον, η κυβέρνηση των ΗΠΑ ανακοίνωσε την πρόθεσή της να αναπληρώσει τα στρατηγικά αποθέματα σε τιμή WTI γύρω στα 70 δολάρια. Αυτό θα πρέπει να αντισταθμίσει μια περαιτέρω διολίσθηση της τιμής του WTI», υποστηρίζουν οι αναλυτές. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.