ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έκτη σερί εβδομαδιαία αύξηση στα αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ

20:05 - 01 Φεβ 2023 | Εμπορεύματα
Έκτη σερί εβδομαδιαία αύξηση στα αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ
Αυξήθηκαν για έκτη διαδοχική εβδομάδα τα αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας (EIA).

Ειδικότερα, την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 27 Ιανουαρίου τα αμερικανικά αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 4,1 εκατομμύρια βαρέλια, ξεπερνώντας κατά πολύ τις εκτιμήσεις των αναλυτών που ανέμεναν αύξηση κατά 300.000 βαρέλια, σύμφωνα με δημοσκόπηση της S&P Global Commodity Insights.

Σημειώνεται ότι ο Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Τρίτης ότι τα αμερικανικά αποθέματα αργού αυξήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα κατά 6,3 εκατομμύρια βαρέλια.

Τα στοιχεία της EIA έδειξαν επίσης αύξηση των αποθεμάτων βενζίνης κατά 2,6 εκατομμύρια βαρέλια και των διυλισμένων προϊόντων κατά 2,3 εκατομμύρια βαρέλια. Οι αναλυτές περίμεναν ότι τα αποθέματα βενζίνης θα παραμείνουν αμετάβλητα, ενώ έβλεπαν μείωση των αποθεμάτων διυλισμένων προϊόντων κατά 1,3 εκατομμύρια βαρέλια.

Σημαντική αύξηση εμφάνισαν και τα αποθέματα αργού στον κόμβο Cushing της Οκλαχόμα την προηγούμενη εβδομάδα, κατά 2,3 εκατομμύρια βαρέλια, ενώ τα στρατηγικά αποθέματα αργού της χώρας παρέμειναν αμετάβλητα στα 371,6 εκατομμύρια βαρέλια.

Τελευταία τροποποίηση στις 00:16 - 02 Φεβ 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.