ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αναταραχή στις αεροπορικές εταιρείες λόγω κοροναϊού- Μέτρα και αναστολές πτήσεων

13:10 - 29 Ιαν 2020 | Επιχειρήσεις
Μετά την ανακοίνωση της βρετανικής αεροπορικής εταιρίας British Airways για την αναστολή όλων των πτήσεων από και προς την Κίνα, αυξάνεται ο κατάλογος των αεροπορικών εταιρειών που λαμβάνουν μέτρα για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κοροναϊού.

«Καμία απευθείας πτήση προς την Κίνα δεν θα πραγματοποιείται για το υπόλοιπο του Ιανουαρίου και για τον Φεβρουάριο» αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα της British Airways, ενώ και η αμερικανική αεροπορική εταιρία «United Airlines» ακύρωσε μερικές από τις πτήσεις της από και προς την Κίνα.

Σε μια προσπάθειά της να περιορίσει την εξάπλωση του νέου ιού μειώνοντας την επαφή μεταξύ ανθρώπων η αεροπορική εταιρεία της Ταϊβάν China Airlines ανέφερε ότι ενθαρρύνει τους επιβάτες να παίρνουν στις πτήσεις τα δικά τους μπουκάλια με ροφήματα και ότι θα περιορίσει τα επαναχρησιμοποιούμενα αντικείμενα αντικαθιστώντας τα με μιας χρήσης.

Η China Airlines και η τοπική θυγατρική της, Mandarin Airlines, σταμάτησαν από την Δευτέρα να προσφέρουν στις πτήσεις τους ζεστά γεύματα και αντικατέστησαν τα τραπεζομάντηλα και τις υφασμάτινες πετσέτες με χαρτοπετσέτες στις πτήσεις τους στην Κίνα και στο Χονγκ Κονγκ. Επίσης, σταμάτησαν να παρέχουν στους επιβάτες κουβέρτες, μαξιλάρια, πετσέτες, περιοδικά και εφημερίδες, ενώ τα αναψυκτικά και τα ακουστικά μιας χρήσης παρέχονται μόνο εάν ζητηθούν.

«Η θήκη στην πλάτη του καθίσματος θα περιέχει μόνο την χαρτοσακούλα και το εγχειρίδιο ασφαλείας του αεροσκάφους», ανακοίνωσε η Tigerair Taiwan, μια αεροπορική εταιρεία που επίσης ανήκει στον όμιλο της China Airlines, προσθέτοντας, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ότι «δεν θα διατίθενται προϊόντα duty-free».

Η Thai Airways απολυμαίνει ψεκάζοντας την καμπίνα των επιβατών και το πιλοτήριο σε όλες τις πτήσεις που επιστρέφουν από την Κίνα και από προορισμούς υψηλού κινδύνου. «Επειδή προβάλλουμε ταινίες στις πτήσεις μας, κάτι που σημαίνει ότι οι επιβάτες και το πλήρωμα αγγίζουν όλη την ώρα τις οθόνες LCD, απολυμαίνουμε εις βάθος όλα τα αεροσκάφη πριν από κάθε αναχώρηση», δήλωσε ένα στέλεχος της εταιρείας την Τρίτη.

Διαβάστε επίσης:

Συνεχίζει την επέλασή του ο κοροναϊός-Στους 132 οι νεκροί

Τελευταία τροποποίηση στις 13:12 - 29 Ιαν 2020
Copyright © 1999-2022 Premium S.A. All rights reserved.