ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έρευνα της γερμανικής βουλής για το τέλος της Wirecard

18:34 - 01 Σεπ 2020 | Επιχειρήσεις
Έρευνα της γερμανικής βουλής για το τέλος της Wirecard
Οι Γερμανοί βουλευτές ξεκίνησαν έρευνα για την κατάρρευση της εταιρείας Wirecard, η οποία ενδεχομένως θα αναγκάσει την κυβέρνηση να αποκαλύψει περισσότερες πληροφορίες για την αποτυχία να αποφευχθεί η μεγαλύτερη εταιρική απάτη μετά τον πόλεμο.

Σύμφωνα με το Reuters, η εταιρεία που θεωρήθηκε γερμανικό success story και έφτασε να έχει χρηματιστηριακή αξία 28 δισ. δολαρίων έχει φέρει σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, η οποία υπερηφανεύεται για τη φήμη της αξιοπιστίας της, εν μέσω κριτικής ότι οι γερμανικές αρχές αγνόησαν πολλές κόκκινες γραμμές.

Υπενθυμίζεται ότι η είδηση της χρεοκοπίας της Wirecard έπεσε σαν κεραυνός στα τέλη του περασμένου Ιουνίου, όταν μετά από οικονομικό έλεγχο, οι ιθύνοντες του οικονομικού κολοσσού, με 6000 εργαζόμενους σε 26 κράτη, αδυνατούσαν να εντοπίσουν ρευστό 1,9 δισ. ευρώ, που είχαν συμπεριλάβει στον ισολογισμό της. Το συγκεκριμένο ποσό αντιστοιχούσε στο 25% του ισολογισμού της εταιρείας.

Ο αρχικός ισχυρισμός ήταν ότι το συγκεκριμένο ποσό βρισκόταν κατατεθειμένο σε λογαριασμούς δύο τραπεζών στις Φιλιππίνες ως σωσίβιο σε περίπτωση οικονομικής κρίσης. Όπως όμως αποδείχθηκε, το ποσό του 1,9 δισεκατομμυρίου ευρώ όχι μόνο δεν κατατέθηκε ποτέ αλλά ούτε καν είχε υπάρξει στα ταμεία της εταιρείας.

Να σημειωθεί τέλος πως στον απόηχο της κατάρρευσής της, η Wirecard ανακοίνωσε στα τέλη Αυγούστου πως θα προβεί σε περικοπές περισσότερο από το 50% του προσωπικού της, που μεταφράζεται σε περίπου 730 θέσεις εργασίας.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:38 - 01 Σεπ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.