ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

H Facebook στη λίστα των τρισεκατομμυριούχων

11:34 - 29 Ιουν 2021 | Επιχειρήσεις
H Facebook στη λίστα των τρισεκατομμυριούχων
Η Facebook κατάφερε να μπει στη λίστα των εταιρειών με καθαρή αξία τα 1 τρισ. δολάρια, με την αξία της εταιρείας να φτάνει τα $1,008 τρισ. στο κλείσιμο της Αμερικανικής αγοράς την Δευτέρα 28/6.

Αναλυτικότερα, οι μετοχές της εταιρείας έκλεισαν υψηλότερα κατά 4,2% στα 355,64 $ μετά από ευνοϊκή νομική απόφαση που απέρριψε μια αντιμονοπωλιακή καταγγελία που υπήρχε εις βάρος της εταιρείας και ασκήθηκε από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ και έναν συνασπισμό γενικών εισαγγελέων.

Η εταιρεία διαθέτει το Facebook, το Messenger, το Instagram, το WhatsApp και το Oculus, με το οποίο έχει εισχωρήσει δυναμικά στην αγορά της εικονικής πραγματικότητας.

Να σημειωθεί πως η τεχνολογική εταιρεία κολοσσός, είναι η πέμπτη κατά σειρά αμερικανική εταιρεία, που καταφέρνει να μπει σε αυτή τη λίστα, μετά την Apple, Microsoft, Amazon και Alphabet, που είναι η μητρική εταιρεία της Google, γεγονός που αποδεικνύει για ακόμη μία φορά πόσα χιλιόμετρα «μπροστά» είναι οι GAFAM.

GAFAM3

Μάλιστα η Facebook, είναι η μοναδική στη λίστα που ιδρύθηκε τη δεκαετία του 2000, αν λάβουμε υπόψη τη Google που ιδρύθηκε το 1998, αντί για την Alphabet, που δημιουργήθηκε το 2015.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:47 - 29 Ιουν 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.