ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Virgin Orbit θα μπει στο χρηματιστήριο με συγχώνευση SPAC

20:08 - 24 Αυγ 2021 | Επιχειρήσεις
Η Virgin Orbit θα μπει στο χρηματιστήριο με συγχώνευση SPAC
Η Virgin Orbit, η υπηρεσία εκτόξευσης μικρών δορυφόρων που είναι μέρος του ομίλου του δισεκατομμυριούχου Ρίτσαρντ Μπράνσον, ανακοίνωσε ότι θα μπει στο χρηματιστήριο μέσω μίας συγχώνευσης με «λευκή επιταγή», σε μία συμφωνία που εκτιμάει την Virgin Orbit στα $3,2 δισεκατομμύρια.

Σύμφωνα με το Reuters, η συμφωνία με την NextGen Acquisition Corp. II περιλαμβάνει, επίσης, μία ιδιωτική επένδυση σε δημόσια κεφάλαια (PIPE) ύψους $100 εκατομμυρίων από εταιρείες όπως η Boeing Co και η AE Industrial Partners.

Οι εταιρείες με «λευκές επιταγές», που είναι επίσης γνωστές ως Εταιρείες Εξαγοράς Ειδικού Σκοπού (SPAC), χρησιμοποιούν τα κεφάλαια που συγκεντρώνουν μέσω Αρχικών Δημόσιων Προσφορών για να συγχωνευτούν με ιδιωτικές εταιρείες και να τις εισάγουν στο χρηματιστήριο.

Η Firefly, η Rocket Lab και η Virgin Orbit θεωρούνται ότι έχουν το προβάδισμα στην κατασκευή μικροσκοπικών συστημάτων εκτόξευσης, οι οποίες εκμεταλλεύονται την ραγδαία αυξανόμενη ανάπτυξη των μικρών δορυφόρων που αναμένεται τα επόμενα χρόνια.

Η Virgin Orbit θα ενταχθεί στον δείκτη Nasdaq, όταν κλείσει η συγχώνευση, με το σύμβολο «VORB».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.