ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Tencent-NetEase: Aπώλειες μετά την αυστηροποίηση των κανόνων παιχνιδιών για παιδιά

10:33 - 31 Αυγ 2021 | Επιχειρήσεις
Tencent-NetEase: Aπώλειες μετά την αυστηροποίηση των κανόνων παιχνιδιών για παιδιά
Οι μετοχές της NetEase, της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας παιχνιδιών της Κίνας, κινήθηκαν πτωτικά την Τρίτη (31/8), έπειτα από την απόφαση των ρυθμιστικών αρχών της χώρας να μειώσουν δραματικά τον χρόνο που επιτρέπεται στα παιδιά να παίζουν διαδικτυακά παιχνίδια.

Η NetEase έπεσε κατά 2,9% στην απογευματινή συνεδρίαση στο Χονγκ Κονγκ. Ενώ, ο αντίπαλος της, η Tencent, υποχώρησε περισσότερο από 3% νωρίτερα την ίδια μέρα, ωστόσο αργότερα ανέκαμψε.

Οι αναλυτές θεωρούν ότι η τελευταία οδηγία θα έχει ελάχιστο αντίκτυπο στους κολοσσούς τυχερών παιχνιδιών της Κίνας. Ενδεχομένως, αυτός είναι ένας από τους λόγους που η μετοχή της Tencent κινήθηκε θετικά στην πορεία της ημέρας.

Τη Δευτέρα, η Εθνική Διοίκηση Τύπου και Δημοσίευσης της Κίνας ανακοίνωσε ότι παιδιά κάτω των 18 ετών θα επιτρέπεται να παίζουν διαδικτυακά παιχνίδια μόνο για τρεις ώρες την εβδομάδα και μόνο σε συγκεκριμένες ώρες.

Η απόφαση μείωσε σημαντικά τον χρόνο παιχνιδιού για ανηλίκους που, σύμφωνα με τους κανόνες του 2019, είχαν τη δυνατότητα να παίζουν έως και 90 λεπτά την ημέρα, για το μεγαλύτερο κομμάτι της μέρας.

Τα παιχνίδια είναι η μεγαλύτερη πηγή εσόδων για τις NetEase και Tencent.

Η Tencent είχε προηγουμένως γνωστοποιήσει ότι μόνο ένα μικρό μέρος των εσόδων της από τα παιχνίδια προέρχεται από νεαρούς παίκτες στην Κίνα.

«Υπολογίζουμε ότι περίπου το 5% των εσόδων από τυχερά παιχνίδια προέρχεται από ανηλίκους κάτω των 18 ετών και πιστεύουμε ότι έχει περίπου 3% αντίκτυπο στα κέρδη της Tencent εάν υποθέσουμε ότι τα παιχνίδια συνεισφέρουν περίπου το 60% των συνολικών κερδών», επισημαίνει η επενδυτική τράπεζα Jefferies σε σημείωμα που δημοσιεύτηκε την Δευτέρα.

«Οι ανήλικοι αντιπροσωπεύουν χαμηλά ψηφία των εσόδων του NetEase από τα παιχνίδια», συμπλήρωσαν οι αναλυτές.

Για αρκετό καιρό, η κινεζική κυβέρνηση ανησυχεί για τον εθισμό στα παιχνίδια ανάμεσα στους νέους της χώρας. Περιεχόμενα, όπως τα παιχνίδια, ελέγχονται αυστηρά στην Κίνα.

Η Tencent και η NetEase έχουν περάσει από περιόδους ρύθμισης τυχερών παιχνιδιών και στο παρελθόν.

Το 2018, οι ρυθμιστικές αρχές πάγωσαν τις εγκρίσεις νέων κυκλοφοριών παιχνιδιών για αρκετούς μήνες. Η Tencent και η NetEase έχουν ήδη κάνει κινήσεις προκειμένου να περιορίσουν το χρονικό διάστημα το οποίο οι νέοι δαπανούν στο να παίζουν τα διαδικτυακά τους παιχνίδια.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:33 - 31 Αυγ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.