ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σόρος: Oι επενδύσεις της BlackRock στην Κίνα είναι λάθος

09:15 - 08 Σεπ 2021 | Επιχειρήσεις
Σόρος: Oι επενδύσεις της BlackRock στην Κίνα είναι λάθος
Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Τζορτζ Σόρος δήλωσε ότι η BlackRock Inc έχει κάνει λάθος που επενδύει δισεκατομμύρια δολάρια στην Κίνα και πιθανότατα θα χάσει χρήματα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal.

«Το να ρίχνεις δισεκατομμύρια δολάρια στην Κίνα τώρα είναι ένα τραγικό λάθος», έγραψε ο Σόρος σε άρθρο του. "Είναι πιθανό να χαθούν χρήματα για τους πελάτες της BlackRock και, το πιο σημαντικό, να θιγούν τα εθνικά συμφέροντα ασφάλειας των ΗΠΑ και άλλων δημοκρατιών".

Τον περασμένο μήνα, η BlackRock έγινε ο πρώτος ξένος διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων που λειτούργησε μια επιχείρηση αμοιβαίων κεφαλαίων εξ ολοκλήρου στην Κίνα, αξιοποιώντας την ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά κεφαλαίων λιανικής αξίας 3,6 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Αυτό ήρθε επίσης μετά την κατάργηση του ανώτατου ορίου ιδιοκτησίας των ξένων στον κλάδο την 1η Απριλίου 2020. 

Ο Σόρος είπε ότι η BlackRock έκανε μια διάκριση μεταξύ των κρατικών επιχειρήσεων της χώρας και των ιδιωτικών εταιρειών που απέχει πολύ από την πραγματικότητα.

Οι επενδυτές στην Κίνα φέτος ταράχτηκαν από μια πληθώρα ρυθμιστικών διώξεων που στόχο είχαν τομείς που κυμαίνονται από την τεχνολογία έως τα ιδιωτικά φροντιστήρια, οι οποίες έχουν εξαφανίσει σχεδόν 1 τρισεκατομμύριο δολάρια σε αγοραία αξία από τον Φεβρουάριο.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:21 - 08 Σεπ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.