ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

McDonald’s: Προσλαμβάνει 14χρονους εν μέσω έλλειψης εργατικού δυναμικού

18:59 - 08 Σεπ 2021 | Επιχειρήσεις
McDonald’s: Προσλαμβάνει 14χρονους εν μέσω έλλειψης εργατικού δυναμικού
Ένα υποκατάστημα McDonald's στο Όρεγκον των ΗΠΑ καλεί παιδιά 14 και 15 ετών να υποβάλουν αίτηση για δουλειά στο εστιατόριο εν μέσω έλλειψης εργαζομένων σε φαστ φουντ.

Το franchise Biddle Road στο Medford έβαλε ένα πανό έξω από το κατάστημά του πριν από δύο εβδομάδες, καλώντας τους νεότερους εργαζόμενους να υποβάλουν αίτηση.

Σύμφωνα με αναφορές, έχει σημειώσει άνοδο στις αιτήσεις από τότε που έκανε την προσφορά, η οποία συμμορφώνεται με τους εργατικούς νόμους. 

Η Χέδερ Κένεντι, υπεύθυνη του εστιατορίου στο Medford, είπε στο Business Insider ότι τέτοιες ελλείψεις προσωπικού ήταν «ανήκουστες» στην 40χρονη ιστορία της οικογένειάς της με τα franchise των McDonald's.

Αρχικά προσπάθησε να προσελκύσει περισσότερους εργαζόμενους αυξάνοντας τον κατώτατο μισθό του εστιατορίου στα 15 $, αλλά δεν προκάλεσε αρκετό ενδιαφέρον.

Ωστόσο, η κ. Κένεντι είπε ότι είχε λάβει περισσότερες από 25 νέες αιτήσεις από τότε που άνοιξε τις πόρτες της σε άτομα κάτω των 16 ετών.

Η McDonald's αρνήθηκε να σχολιάσει την κίνηση, αλλά είπε στο BBC ότι οι franchisees χρησιμοποιούσαν μια σειρά μέτρων για την αντιμετώπιση των ελλείψεων προσωπικού, όπως καλύτερη αμοιβή, μπόνους πρόσληψης και νέα οφέλη όπως η εφεδρική φροντίδα των παιδιών.

Τα McDonald's ανακοίνωσαν επίσης πρόσφατα ότι θα αυξήσουν τους ωριαίους μισθούς κατά μέσο όρο στα 15 δολάρια την ώρα στα εστιατόρια που ανήκουν σε εταιρείες στις ΗΠΑ.

Δεν είναι η πρώτη αλυσίδα πρόχειρου φαγητού που ζητά από τους νεότερους εργαζόμενους να καλύψουν τα κενά προσωπικού.

Τα υποκαταστήματα του Burger King και του Wendy's έβαλαν πρόσφατα παρόμοιες πινακίδες. Και σύμφωνα με αναφορές, η αλυσίδα Texan Layne's Chicken Fingers προωθεί εργαζόμενους στην εφηβεία και στην ηλικία των 20 ετών σε διευθυντικές θέσεις, εν μέσω έλλειψης πιο έμπειρων προσλήψεων.

Οι εργατικοί νόμοι των ΗΠΑ διαφέρουν από πολιτεία σε πολιτεία, αλλά στο Όρεγκον, επιτρέπεται σε άτομα ηλικίας 14 ετών και άνω να εργάζονται σε μη επικίνδυνες δουλειές, όπως η υπηρεσία τροφίμων, εφόσον οι ώρες τους είναι περιορισμένες για να είναι παράλληλα με το σχολείο και να έχουν επαρκή διαλείμματα ανάπαυσης.

Ωστόσο, πρόκειται για σπάνιο φαινόμενο, καθώς ο μέσος όρος ηλικίας ενός εργαζόμενου McDonald's στις ΗΠΑ είναι τα 27 έτη, σύμφωνα με έρευνα της ιστοσελίδας θέσεων εργασίας Zippia.

Υπάρχει επί του παρόντος μια έντονη έλλειψη εργατικού δυναμικού στις ΗΠΑ καθώς ο φόβος για τον Covid, το ότι τα σχολεία παραμένουν κλειστά και η έλλειψη διαθέσιμης φροντίδας παιδιών κρατά τους εργαζόμενους στο σπίτι.

Ορισμένοι οικονομολόγοι έχουν επίσης κατηγορήσει τα γενναιόδωρα ομοσπονδιακά επιδόματα που δόθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας - τα οποία μέχρι πρόσφατα παρείχαν επιπλέον 300 δολάρια κάθε εβδομάδα.

Η κάλυψη κενών θέσεων εργασίας για δουλειές που απαιτούν χαμηλότερη εξειδίκευση και παρέχουν χαμηλότερη αμοιβή ήταν ιδιαίτερα δύσκολη, προκαλώντας εταιρείες όπως η Walmart και η Amazon να προσφέρουν μπόνους διατήρησης και υψηλότερους αρχικούς μισθούς.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.