ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η KKR καταθέτει προσφορά €10,8 δισ. στην Telecom Italia

14:51 - 23 Νοε 2021 | Επιχειρήσεις
Η KKR καταθέτει προσφορά €10,8 δισ. στην Telecom Italia
Η Telecom Italia (TIM) έλαβε προσφορά 10,8 δισεκατομμυρίων ευρώ από το αμερικανικό fund KKR, στο πλαίσιο της ιδιωτικοποίησής της.

Η κίνηση του KKR έρχεται καθώς ο Διευθύνων Σύμβουλος της TIM, Luigi Gubitosi, δίνει μάχη για επιβίωση.

Η TIM είπε ότι το KKR είχε ορίσει μια ενδεικτική τιμή 0,505 ευρώ ανά μετοχή για την πιθανή προσφορά εξαγοράς της. Η KKR θα προσφέρει επίσης την ίδια τιμή για τις μετοχές ταμιευτηρίου της TIM.

Το διοικητικό συμβούλιο της TIM, υπό την προεδρία του πρώην αξιωματούχου της Τράπεζας της Ιταλίας Σαλβατόρε Ρόσι, συνεδρίασε για αρκετές ώρες το απόγευμα της Κυριακής, αλλά στη σύντομη δήλωση της δεν έδωσε καμία ένδειξη για το εάν θα υποστηρίξει την προσέγγιση. Σημείωσε ότι η KKR είχε χαρακτηρίσει τη δράση της ως «φιλική» και είχε στόχο να κερδίσει την υποστήριξη της εταιρείας και της κυβέρνησης.

Το Υπουργείο Οικονομικών της Ιταλίας είπε ότι το ξένο ενδιαφέρον για ιταλικές εταιρείες αποτελεί «θετικό νέο για τη χώρα» και η αγορά θα αξιολογήσει πόσο έγκυρο είναι το σχέδιο της KKR εάν υλοποιηθεί.

Η κυβέρνηση θα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις με επίκεντρο τα σχέδια για τα περιουσιακά στοιχεία σταθερής τηλεφωνίας της TIM, τα οποία θα είναι καθοριστικά για το εάν θα χρησιμοποιήσει το δικαίωμα αρνησικυρίας της.

Η Ρώμη έχει ειδικές εξουσίες κατά της εξαγοράς με σκοπό να προστατεύει εταιρείες που θεωρούνται στρατηγικής σημασίας από ξένες προσφορές.

Ο νέος ιδιοκτήτης θα πρέπει επίσης να αναλάβει το ακαθάριστο χρέος των 29 δισεκατομμυρίων ευρώ της TIM. 

Τελευταία τροποποίηση στις 14:57 - 23 Νοε 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.