ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Johnson & Johnson: Στα σκαριά εταιρείες spin off

20:48 - 10 Ιαν 2022 | Επιχειρήσεις
Johnson & Johnson: Στα σκαριά εταιρείες spin off
Η Johnson & Johnson ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να διασπάσει τις καταναλωτικές της δραστηριότητες σε μια νέα εισηγμένη εταιρεία μέχρι τον Νοέμβριο του 2023.

«Η κοινότητα των αναλυτών μιλάει για τη διάσπαση της J&J εδώ και χρόνια», δήλωσε ο Τζάρεντ Χολτζ, στρατηγός δικαιοσύνης στον τομέα της υγείας στην Oppenheimer. «Η κατάσταση του χρόνου είναι κρίσιμη, μόνο και μόνο επειδή οι άνθρωποι ήταν πολύ περίεργοι ή ενδιαφέρονται για το "γιατί τώρα"».

«Αυτό που λέει η αγορά είναι ότι οι εταιρείες πρέπει να επικεντρωθούν στις βασικές τους ικανότητες και να μας αφήσουν να διαφοροποιηθούμε», δήλωσε η Λουίζ Τσεν, διευθύνουσα σύμβουλος της Cantor Fitzgerald. «Έχουμε ήδη δει πολλά παραδείγματα μεγάλων φαρμακοβιομηχανιών που διαχωρίζουν μη βασικά περιουσιακά στοιχεία».

«Υπάρχουν ορισμένοι κίνδυνοι σε αυτή την εκτέλεση από τον διαχωρισμό της καταναλωτικής επιχείρησης», είπε η Τσεν. «Νομίζω ότι οι επενδυτές δεν είναι ακόμη πλήρως πεπεισμένοι για τις αυτόνομες δυνατότητες κερδών και των δύο εταιρειών».

Σύμφωνα με το CNBC, υπάρχουν και άλλοι πιθανοί αντίθετοι ως προς τη διάσπαση. Η εταιρεία αντιμετωπίζει πολλές νομικές προκλήσεις τα τελευταία χρόνια, πολλές από τις οποίες είναι σε εξέλιξη και θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε άγνωστα πρόστιμα και διακανονισμούς.

Η Johnson & Johnson είναι η μεγαλύτερη φαρμακευτική εταιρεία στις ΗΠΑ με βάση την κεφαλαιοποίηση της αγοράς. Κατατάχθηκε στην 36η θέση στη λίστα Fortune 500 του 2021 των μεγαλύτερων εταιρειών των ΗΠΑ με βάση τα συνολικά έσοδα. Η εταιρεία γνώρισε αύξηση μερισμάτων για σχεδόν 60 χρόνια και έχει σταθερά καλύτερες επιδόσεις έναντι του S&P 500 τα τελευταία 25 χρόνια.

Τελευταία τροποποίηση στις 20:49 - 10 Ιαν 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.