ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέα σελίδα στο gaming-Deal $68,7 δισ. μεταξύ Microsoft και Activision

17:11 - 18 Ιαν 2022 | Επιχειρήσεις
Νέα σελίδα στο gaming-Deal $68,7 δισ. μεταξύ Microsoft και Activision
Ο τεχνολογικός κολοσσός Microsoft Corp. ανακοίνωσε σήμερα (18/1) την εξαγορά της εταιρείας παραγωγής των βιντεοπαιχνιδιών «Call of Duty», Activision Blizzard, έναντι 68,7 δισ. δολαρίων.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη συμφωνία στον τομέα του gaming, καθώς, μεταξύ άλλων, καθιστά την Activision Blizzard την τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία βιντεοπαιχνιδιών σε θέμα εσόδων.

Η προσφορά της Microsoft αντιστοιχεί σε 95 δολάρια ανά μετοχή και είναι σε premium 45% σε σύγκριση με το κλείσιμο της Activision την περασμένη Παρασκευή (14/1). Μάλιστα, μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας, οι μετοχή της Activision σημείωσε άνοδο σχεδόν 38%.

«Το gaming είναι η πιο δυναμική και συναρπαστική κατηγορία ψυχαγωγίας σε όλες τις πλατφόρμες σήμερα και θα διαδραματίσει βασικό ρόλο στην ανάπτυξη των πλατφορμών metaverse», δήλωσε για το deal ο CEO της Microsoft, Satya Nadella.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η ζήτηση για βιντεοπαιχνίδια έχει αυξηθεί κατακόρυφα κατά τη διάρκεια της πανδημίας, καθώς οι καταναλωτές παίζουν περισσότερα παιχνίδια για να διασκεδάσουν, όσο μένουν στα σπίτια τους.

Η βιβλιοθήκη παιχνιδιών της Activision περιλαμβάνει το «Call of Duty» και το «Overwatch», ενώ παράλληλα δίνει στην πλατφόρμα παιχνιδιών Xbox της Microsoft ένα πλεονέκτημα σε σχέση με το Playstation της Sony, το οποίο για χρόνια απολαμβάνει μια πιο σταθερή ροή αποκλειστικών παιχνιδιών.

Σημειώνεται επίσης ότι ο Bobby Kotick θα διατηρήσει τη θέση του CEO της Activision Blizzard.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:24 - 18 Ιαν 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.