ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Deutsche Bank: Επιστροφή στην κανονικότητα με επαναγορές μετοχών και μέρισμα

23:01 - 26 Ιαν 2022 | Επιχειρήσεις
Deutsche Bank: Επιστροφή στην κανονικότητα με επαναγορές μετοχών και μέρισμα
Θετικές προοπτικές ως προς την πορεία των οικονομικών της «βλέπει» η Deutsche Bank, με την γερμανική τράπεζα να ανακοινώνει την καταβολή μερίσματος για το 2021 και τη δρομολόγηση προγράμματος επαναγοράς μετοχών ύψους 300 εκατ. ευρώ.

Οι αποφάσεις αυτές της Deutsche Bank αντικατοπτρίζουν τη βελτιωμένη οικονομική κατάσταση της μεγαλύτερης γερμανικής τράπεζας, καθώς και την επιστροφή σε μια κανονικότητα που είχε «διαταραχθεί» αφού οι ρυθμιστικές αρχές των τραπεζών είχαν απαγορεύσει τις επαναγορές μετοχών και τις διανομές μερισμάτων κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού, όπως σημειώνει το Reuters.

Το πρόγραμμα επαναφοράς θα ξεκινήσει άμεσα με στόχο να ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο εξάμηνο του έτους. Πρόκειται για την πρώτη φορά εδώ και αρκετά χρόνια που η Deutsche Bank έχει την σταθερότητα να διαθέσει κονδύλια για το σκοπό αυτό.

Αναφορικά με τη διανομή μερίσματος, αυτό ορίστηκε στα 0,20 σεντς ανά μετοχή, αν και οι αναλυτές περίμεναν ένα καλύτερο νούμερο στα 30 σεντς ανά μετοχή.

Σημειώνεται ότι η Deutsche Bank διένειμε τελευταία φορά μέρισμα 11 σεντς το 2019 για την οικονομική χρήση του 2018, ενώ είχε χρόνια να ανακοινώσει κάποιο σημαντικό πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών.

Αμφότερες οι κινήσεις αυτές θα προσφέρουν μια επιστροφή κεφαλαίου στους μετόχους της τάξεως των 700 εκατ. ευρώ, γεγονός που αιτιολογεί την ανοδική τροχιά που πήρε η μετοχή της τράπεζας σήμερα, με κέρδη άνω του 2,3%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.