ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εξαγορά-μαμούθ της Alleghany από τον Γουόρεν Μπάφετ

09:51 - 22 Μαρ 2022 | Επιχειρήσεις
Εξαγορά-μαμούθ της Alleghany από τον Γουόρεν Μπάφετ
Ο Γουόρεν Μπάφετ επανεμφανίζεται στο πεδίο των εξαγορών, από το οποίο είχε δηλώσει απών τα τελευταία χρόνια. Συγκεκριμένα χθες έγινε γνωστό πως ο μεγιστάνας και ιδιοκτήτης της εταιρείας συμμετοχών Berkshire Hathaway πρόκειται να αγοράσει αντί 11,6 δισ. δολ. σε ρευστό την εταιρεία ασφάλισης περιουσίας, η οποία έχει και αντασφαλιστική δραστηριότητα, Alleghany.

Κάθε μία μετοχή της τελευταίας θα αγοραστεί για 848,02 δολάρια σε ρευστό, ενώ η συναλλαγή με τους όρους αυτούς μεταφράζεται σε προσαύξηση 29% εν συγκρίσει με τον μέσο όρο της τιμής της μετοχής στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης κατά τις τελευταίες 30 ημέρες. Επιπλέον μεταφράζεται σε μια προσαύξηση της τάξεως του 16% στην υψηλότερη τιμή κλεισίματος σε διάστημα 52 εβδομάδων.

Ο Γουόρεν Μπάφετ εισχωρεί ακόμα περισσότερο στον κλάδο των ασφαλειών, ο οποίος έχει αποδειχθεί κομβικής σημασίας για την ανάπτυξη της Berkshire Hathaway και την ανάδειξή της σε έναν κολοσσό, του οποίου η χρηματιστηριακή αξία υπερβαίνει πλέον τα 750 δισ. δολ. Η απόκτηση της Alleghany θα διεκπεραιωθεί μέσω της Transatlantic Holdings, μονάδας της Berkshire. Την ασφαλιστική εταιρεία διοικεί ο Τζόζεφ Μπράντον, ο οποίος στο παρελθόν είχε διατελέσει διευθύνων σύμβουλος άλλης ασφαλιστικής της Berkshire, ονόματι General Re.

Σε δήλωσή του ο δισεκατομμυριούχος και γκουρού των επενδύσεων, Γουόρεν Μπάφετ, τόνισε πως «η Berkshire θα είναι η τέλεια μόνιμη κατοικία για την Alleghany, μια εταιρεία την οποία εκ του σύνεγγυς παρακολουθώ 60 συναπτά έτη και είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος, διότι θα μπορέσω να συνεργαστώ και πάλι με τον επί χρόνια φίλο μου, Τζόζεφ Μπράντον».

Αξίζει να επισημανθεί πως η εν λόγω εξαγορά του ασφαλιστικού ομίλου συνιστά και τη μεγαλύτερη από το 2016 και εντεύθεν, όταν είχε αποκτηθεί η Precision Castparts, σύμφωνα με στοιχεία του ειδησεογραφικού πρακτορείου Bloomberg. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.