ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μετά τη Heineken, αποχωρεί και η Carlsberg από τη Ρωσία

19:18 - 28 Μαρ 2022 | Επιχειρήσεις
Μετά τη Heineken, αποχωρεί και η Carlsberg από τη Ρωσία
Την πώληση της ρωσικής θυγατρικής και την πλήρη αποχώρηση από τη μεγαλύτερη (σε έκταση) χώρα του πλανήτη, προανήγγειλε η δανέζικη ζυθοποιία, Carlsberg, μετά και την αποχώρηση της Heineken, που ανακοινώθηκε την ίδια ημέρα.

«Έχουμε πάρει τη δύσκολη απόφαση να αποχωρήσουμε πλήρως από τη Ρωσία. Πιστεύουμε ότι είναι μια σωστή κίνηση» ανακοίνωσε η Carlsberg, η οποία εντάσσεται στη λίστα των πολυεθνικών που γυρνούν την πλάτη στο Κρεμλίνο.

Σύμφωνα με το Skynews, ο  διευθυντής της εταιρείας, Cees 't Hart, δήλωσε ότι η εταιρεία θα πουλήσει της υπηρεσίες της στη χώρα και ότι δεν θα έχει «καμία παρουσία στη Ρωσία». Το προσωπικό των 8.400 ατόμων θα απολυθεί.

Αντίστοιχη απόφαση έλαβε και η Heineken, η οποία αποτελούσε μέχρι πρότινος μία από τις βασικές ανταγωνίστριες της Carlsberg στη ρωσική αγορά. 

Συγκεκριμένα, η ολλανδική ζυθοποιία ανακοίνωσε τη σταδιακή μείωση των δραστηριοτήτων έως ότου η θυγατρική πουληθεί και μεταβιβαστεί. Μάλιστα, η ζημιά για τη Heineken εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε 400 εκατ. ευρώ.  

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Nielsen IQ για το 2021, οι Carlsberg, Heineken και AB InBev αποτελούν τους τρεις μεγαλύτερους «παίχτες» στη ρωσική αγορά της μπύρας, κατέχοντας συνδυαστικά το 67,5% των συνολικών πωλήσεων, δηλαδή τα 2/3.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.