ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Μασκ εντάσσεται στο διοικητικό συμβούλιο του Twitter- Προανήγγειλε αλλαγές

16:09 - 05 Απρ 2022 | Επιχειρήσεις
Ο Μασκ εντάσσεται στο διοικητικό συμβούλιο του Twitter- Προανήγγειλε αλλαγές
Στο διοικητικό συμβούλιο του Twitter μπαίνει ο Έλον Μασκ, αφού απέκτησε μερίδιο 9,2% στην εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης, αναφέρει ανακοίνωση.

«Μέσα από συνομιλίες με τον Έλον τις τελευταίες εβδομάδες, κατέστη σαφές σε εμάς ότι θα προσέφερε μεγάλη αξία στο διοικητικό μας συμβούλιο», δήλωσε ο CEO Παράγκ Αγρκαβάλ σε ένα tweet.

«Είναι τόσο παθιασμένος πιστός όσο και έντονος επικριτής της υπηρεσίας που είναι ακριβώς αυτό που χρειαζόμαστε στο Twitter και στην αίθουσα συνεδριάσεων, για να μας κάνει πιο δυνατούς μακροπρόθεσμα», πρόσθεσε.

Η θητεία του Μασκ έχει οριστεί να λήξει το 2024. Για ολόκληρη τη θητεία του στο διοικητικό του συμβούλιο ή 90 ημέρες μετά, ο Μασκ δεν μπορεί να είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης άνω του 14,9% των κοινών μετοχών της εταιρείας.

Μετά την είδηση, οι μετοχές του μέσου σημείωσαν άνοδο άνω του 6% στις προκαταρκτικές συναλλαγές.

Αφού διορίστηκε στο διοικητικό συμβούλιο, ο Μασκ την Τρίτη προανήγγειλε ότι θα πιέσει για προσαρμογές.

«Ανυπομονώ να συνεργαστώ με τον Πάραγκ και το συμβούλιο του Twitter για να κάνουμε σημαντικές βελτιώσεις στο Twitter τους επόμενους μήνες!», έγραψε ο Μασκ σε tweet.

Το μερίδιο του Μασκ, αν και είναι το μεγαλύτερο μεταξύ των εξωτερικών μετόχων, δεν δικαιολογεί να προσπαθεί να ελέγξει ή να επηρεάσει την εταιρεία. Ωστόσο, ορισμένοι επενδυτές περιμένουν ότι ο Μασκ θα ακολουθούσε μια επιθετική στάση.

Ώρες μετά την αποκάλυψη της συμμετοχής του στην εταιρεία, ο Μασκ μπήκε στο Twitter για να ρωτήσει τους χρήστες σχετικά με το ενδιαφέρον τους για ένα κουμπί επεξεργασίας. Ο Αγκραβάλ έκανε retweet την ανάρτηση, καλώντας τους ανθρώπους να «ψηφίσουν προσεκτικά» καθώς οι συνέπειες «θα είναι σημαντικές».

 

Τελευταία τροποποίηση στις 16:11 - 05 Απρ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.