ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το όραμα του Μασκ για το Twitter-Η προσφορά και το...PlanB

08:16 - 15 Απρ 2022 | Επιχειρήσεις
Το όραμα του Μασκ για το Twitter-Η προσφορά και το...PlanB
Ο δισεκατομμυριούχος Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Έλον Μασκ, αναγνώρισε την Πέμπτη στο συνέδριο TED2022 στο Βανκούβερ ότι «δεν είναι σίγουρος» πως θα μπορέσει πραγματικά να αγοράσει το Twitter.

Θυμίζουμε πως ο Μασκ κατέθεσε προσφορά για να εξαγοράσει την εταιρεία με 54,20 δολάρια ανά μετοχή, ή περίπου 43 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το Twitter επιβεβαίωσε ότι είχε λάβει την προσφορά, αλλά το διοικητικό συμβούλιο του πρέπει να εξετάσει την προσφορά έχει επιφυλάξεις. Άλλωστε πρόσφατα είχε κάνει αποτίμηση της εταιρείας στα 70 δολάρια ανά μετοχή. Ο Μασκ, όμως, είχε πει ότι η προσφορά θα ήταν η «καλύτερη και τελευταία» του. Δεν σκοπεύει δηλαδή να κάνει... παζάρια.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Twitter, Parag Agrawal, φέρεται να είπε, πάντως, στους υπαλλήλους σε μια συνάντηση προσωπικού ότι η εταιρεία αξιολογεί την προσφορά.

Ερωτηθείς από τον Chris Anderson του TED αν έχει «Σχέδιο Β» σε περίπτωση που η προσφορά του απορριφθεί, ο Μασκ είπε, πως ναι «υπάρχει». Αρνήθηκε,όμως, να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Παρά τον τεράστιο πλούτο του, πολλά από τα περιουσιακά στοιχεία του Μασκ δεν είναι ρευστά, αφήνοντας ορισμένους αναλυτές να αναρωτιούνται πώς θα παρείχε τα κεφάλαια εάν η προσφορά του γινόταν αποδεκτή. Οι αναλυτές της Wells Fargo, για παράδειγμα, δήλωσαν την Πέμπτη ότι ο Μασκ μπορεί να χρειαστεί να πουλήσει μετοχές της Tesla για να χρηματοδοτήσει την εξαγορά.

Ο Άντερσον ρώτησε αν ο Μασκ είχε «διασφαλίσει τη χρηματοδότηση» και αυτός απάντησε: «Έχω επαρκή περιουσιακά στοιχεία», είπε ο Μασκ. «Μπορώ να το κάνω αν είναι δυνατόν».

Το όραμα του Μασκ για το Twitter

Ο Μασκ εξέθεσε επίσης το όραμά του για το Twitter σε περίπτωση που καταφέρει να αποκτήσει τον έλεγχο.

«Πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει μια αρένα χωρίς αποκλεισμούς για την ελευθερία του λόγου», είπε, παρομοιάζοντας το Twitter με μια «de facto πλατεία της πόλης».

Αναγνώρισε την ανάγκη για κάποιο επίπεδο ελέγχου του περιεχομένου, όπως για ρητές εκκλήσεις για βία, και είπε ότι η υπηρεσία θα πρέπει να συμμορφώνεται με τους νόμους των χωρών στις οποίες δραστηριοποιείται.

Ωστόσο, είπε, θα ήθελε να δει τις πολιτικές και τον αλγόριθμο της πλατφόρμας να είναι πολύ πιο ανοιχτοί και προσβάσιμοι, ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να το κριτικάρουν και να εκφράζουν ανησυχίες.

Είπε ότι εάν ένα tweet τροποποιήθηκε με κάποιο τρόπο, θα πρέπει να επισυνάπτονται πληροφορίες που να εξηγούν το γιατί. Το Twitter επισυνάπτει ήδη συνδέσμους στις πολιτικές του όταν αφαιρεί ή επισημαίνει μια ανάρτηση που παραβιάζει τις οδηγίες του.

Γενικά, ο Μασκ είπε ότι τα «τάιμ-άουτ» είναι προτιμότερα από τις μόνιμες απαγορεύσεις.

Είπε ότι μια άλλη κορυφαία προτεραιότητα θα ήταν η απαλλαγή της πλατφόρμας από τα "spam και scam bots".

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις 08:45 - 15 Απρ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.