ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Twitter: Ο Μασκ απαντά στο «δηλητηριώδες χάπι»-Μηδέν έσοδα στο ΔΣ

19:57 - 18 Απρ 2022 | Επιχειρήσεις
Twitter: Ο Μασκ απαντά στο «δηλητηριώδες χάπι»-Μηδέν έσοδα στο ΔΣ
Σε «τεντωμένο σχοινί» φαίνεται πως βρίσκονται οι σχέσεις μεταξύ του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας κοινωνικής δικτύωσης Twitter και του δισεκατομμυριούχου Έλον Μασκ, ο οποίος φιλοδοξεί να εξαγοράσει ολόκληρη την εταιρεία.

Σε νέα του δήλωση ο Μασκ ξεκαθάρισε πως το ΔΣ του Twitter δεν πρόκειται να αποζημιωθεί για τη θητεία του, σε περίπτωση επίτευξης συμφωνίας εξαγοράς.

«Ο μισθός του διοικητικού συμβουλίου θα είναι 0 δολάρια εάν πετύχει η προσφορά μου, οπότε εξοικονομούνται περίπου 3 εκατ. δολάρια τον χρόνο από εκεί», είπε ο Μασκ σε ένα tweet του.

Προς το παρόν, δεν είναι σαφές ποιος θα διοριστεί να υπηρετήσει στο διοικητικό συμβούλιο ενός Twitter που θα ανήκει εξ ολοκλήρου στον ισχυρό άνδρα της Tesla. Τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, το Twitter ξοδεύει περίπου 2,9 εκατ. δολάρια σε μετρητά και μπόνους επιβράβευσης προς τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, σύμφωνα με έγγραφο που κατατέθηκε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC). Αντίθετα, τα στελέχη δεν λαμβάνουν πρόσθετη αποζημίωση για τις θέσεις τους.

Η εξαγορά του Twitter γίνεται πλέον δύσκολη υπόθεση για τον Μασκ. Αφού συγκέντρωσε πάνω από το 9% των μετοχών της εταιρείας, ο δισεκατομμυριούχος έκανε νέα βελτιωμένη προσφορά 43 δισ. δολαρίων προκειμένου να αγοράσει ολόκληρο το Twitter.

Το ΔΣ της εταιρείας απάντησε μέσω υιοθέτησης ενός προγράμματος περιορισμένης διάρκειας για τη διαφύλαξη των δικαιωμάτων των μετόχων, με το όνομα «δηλητηριώδες χάπι» (poison pill), σε μια προσπάθεια να αποτρέψει μια πιθανή εχθρική εξαγορά από τον Μασκ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNBC, ο Μασκ εξετάζει μια πιθανή νέα προσφορά προς τους μετόχους του Twitter για να πετύχει τον στόχο του και να αναλάβει τον πλήρη έλεγχο της εταιρείας.

Μεταξύ άλλων, ο επιχειρηματίας έχει δηλώσει πως τα συμφέροντα των μελών του ΔΣ του Twitter «απλώς δεν ευθυγραμμίζονται με τους μετόχους» και ότι το ΔΣ «δεν κατέχει σχεδόν καμία μετοχή» της εταιρείας.

Και το γαϊτανάκι… συνεχίζεται.

Τελευταία τροποποίηση στις 20:11 - 18 Απρ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.