ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

RuTube: Τρίτη ημέρα εκτός λειτουργίας-Ρώσοι ειδικοί πασχίζουν να το επαναφέρουν

16:55 - 11 Μαϊ 2022 | Επιχειρήσεις
RuTube: Τρίτη ημέρα εκτός λειτουργίας-Ρώσοι ειδικοί πασχίζουν να το επαναφέρουν
Το RuTube παραμένει εκτός λειτουργίας για τρίτη μέρα την Τετάρτη (11/5), έχοντας δεχθεί κυβερνοεπίθεση που μέχρι στιγμής αδυνατούν να αντιμετωπίσουν ομάδες ειδικών στον κυβερνοχώρο.

Η Μόσχα επιδιώκει εδώ και καιρό να βελτιώσει την εγχώρια διαδικτυακή της υποδομή, φτάνοντας ακόμα και στο σημείο να αποσυνδεθεί από το παγκόσμιο δίκτυο κατά τη διάρκεια δοκιμών το περασμένο καλοκαίρι, αλλά η ανάγκη ενίσχυσης των τεχνολογικών λύσεών της έχει γίνει πιο επιτακτική από τότε που η Δύση άρχισε να επιβάλλει άνευ προηγουμένου κυρώσεις κατά της Ρωσίας για την εισβολή στην Ουκρανία.

Το μήνυμα που αντικρίζει όποιος πάει να επισκεφθεί τον ρωσικό ιστότοπο φιλοξενίας βίντεο, αναφέρει: «Προσοχή! Ο ιστότοπος υποβάλλεται σε τεχνικές εργασίες. Ο ιστότοπος δέχθηκε επίθεση. Αυτή τη στιγμή η κατάσταση είναι υπό έλεγχο. Τα δεδομένα χρήστη έχουν αποθηκευτεί».

To RuTube είπε την Τετάρτη ότι προσέλαβε πολλούς διαφορετικούς εμπειρογνώμονες για να ερευνήσουν την επίθεση και να επιδιορθώσουν τη ζημιά, συμπεριλαμβανομένης μιας ομάδας από το Expert Security Centre της ρωσικής εταιρείας κυβερνοασφάλειας Positive Technologies, η οποία είπε ότι εργαζόταν πάνω στο θέμα για δύο ημέρες.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ιστοσελίδας, Αλεξάντερ Μόισεφ, δήλωσε ότι το πρώτο στάδιο της επαναφοράς της λειτουργικότητας ολοκληρώθηκε και ότι η εταιρεία σκοπεύει να συνεχίσει τη φιλοξενία βίντεο αργότερα την Τετάρτη.

Πάντως, η εφημερίδα Vedomosti επικαλέστηκε σχόλια του διευθυντή της Positive Technologies, Αλεξέι Νοβίκοφ, ότι το RuTube είχε δεχτεί στοχευμένη επίθεση με στόχο την απενεργοποίηση της υπηρεσίας και ότι μπορεί να χρειαστούν έως και τρεις εβδομάδες για να διερευνηθεί και να απαντηθεί το περιστατικό, δεδομένης της κλίμακας της επίθεσης. .

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.