ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι λιγότεροι συνδρομητές φέρνουν απολύσεις στη Netflix

22:58 - 17 Μαϊ 2022 | Επιχειρήσεις
Οι λιγότεροι συνδρομητές φέρνουν απολύσεις στη Netflix
Στην απόλυση 150 εργαζομένων προχώρησε η διοίκηση της δημοφιλούς πλατφόρμας streaming, Netflix, σε μια απόπειρα να μειωθούν οι δαπάνες και να ισορροπήσει η απώλεια εσόδων που προκαλεί η μείωση του αριθμού των συνδρομητών της μετά τη λήξη της πανδημίας.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του δικτύου CNBC, η διοίκηση της Netflix αποφάσισε να προχωρήσει σε μαζικές απολύσεις εργαζομένων από το σύνολο των τμημάτων στις ΗΠΑ (περίπου το 2% από τους 11.000 υπαλλήλους), μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα το α' τρίμηνο του 2022.

«Με μεγάλη μας λύπη, αποφασίσαμε να λύσουμε τη συνεργασία μας με 150 εργαζομένους της εταιρείας -κυρίως από τις ΗΠΑ- καθώς η μείωση του ρυθμού ανάπτυξης των εσόδων μας, οδηγεί στην αναγκαιότητα για μείωση των δαπανών», ανέφερε εκπρόσωπος της εταιρείας.

«Η απόφασή μας εδράζεται στις ανάγκες της εταιρείας και όχι στις ατομικές επιδόσεις, γεγονός που τις καθιστά ιδιαίτερα δύσκολες καθώς κανείς από εμάς δεν θέλει να πει αντίο σε τόσο σπουδαίους συναδέλφους. Εργαζόμαστε σκληρά για να τους υποστηρίξουμε σε αυτή την πολύ δύσκολη μετάβαση», ανέφερε στη συνέχεια ο εκπρόσωπος της Netflix.

Υπενθυμίζεται πως το α' τρίμηνο του 2022 η πλατφόρμα έχασε περισσότερους από 200.000 συνδρομητές σε παγκόσμια κλίμακα, ενώ οι εκτιμήσεις για το ερχόμενο τρίμηνο είναι ακόμα πιο δυσοίωνες, καθώς κάνουν λόγο για απώλεια σχεδόν 2 εκατ. συνδρομητών.   

Σημειώνεται, τέλος, πως από τις αρχές Ιανουαρίου η μετοχή της Netflix έχει χάσει περισσότερο από το 70% της αξίας της.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.