ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέα μήνυση κατά της Tesla- Την κατηγορούν για ρατσισμό

11:14 - 01 Ιουλ 2022 | Επιχειρήσεις
Νέα μήνυση κατά της Tesla- Την κατηγορούν για ρατσισμό
Δεκαπέντε μαύροι πρώην ή νυν υπάλληλοι της Tesla κατέθεσαν μήνυση κατά της κατασκευάστριας ηλεκτρικών αυτοκινήτων την Πέμπτη (30/6), ισχυριζόμενοι ότι υπέστησαν ρατσιστική κακοποίηση και παρενόχληση στα εργοστάσιά της.

Οι εργαζόμενοι δήλωσαν ότι έγιναν αποδέκτες προσβλητικών ρατσιστικών σχολίων και συμπεριφορών από συναδέλφους, διευθυντές και υπαλλήλους ανθρώπινου δυναμικού σε τακτική βάση, σύμφωνα με τη μήνυση που κατατέθηκε σε δικαστήριο της πολιτείας της Καλιφόρνια.

Η παρενόχληση, η οποία συνέβη κυρίως στο εργοστάσιο της Tesla στο Fremont, στην Καλιφόρνια, περιελάμβανε τη χρήση των όρων «νέγρος», «σκλαβιά» ή «φυτεία» ή τη διατύπωση σεξουαλικών σχολίων όπως «μου αρέσει ο πισινός», ανέφερε η μήνυση, προσθέτοντας ότι η «στάνταρ πολιτική της εταιρείας περιλαμβάνει κατάφωρες, ανοιχτές και απεριόριστες φυλετικές διακρίσεις».

Ορισμένοι από τους ενάγοντες τοποθετήθηκαν στις πιο απαιτητικές από σωματικής άποψης θέσεις στην Tesla ή αγνοήθηκαν ενώ θα μπορούσαν να πάρουν προαγωγή, σύμφωνα με τη μήνυση.

Μεταξύ άλλων ο Μοντιέκο Τζάστις, συνεργάτης παραγωγής στο εργοστάσιο Fremont της Tesla, καταγγέλλει ότι υποβιβάστηκε αμέσως μόλις επέστρεψε στην Tesla, αφού είχε πάρει δικαιολογημένη αναρρωτική άδεια, έχοντας προσβληθεί από τον COVID-19.

Η Tesla δεν έχει πάρει προς το παρόν επίσημη θέση.

«Ουρά» οι μηνύσεις

Η αυτοκινητοβιομηχανία αντιμετωπίζει τουλάχιστον 10 αγωγές που την κατηγορούν για εκτεταμένες φυλετικές διακρίσεις ή σεξουαλική παρενόχληση.

Στο παρελθόν, έχει αρνηθεί την παράνομη συμπεριφορά και λέει ότι εφαρμόζει πολιτικές για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της ανάρμοστης συμπεριφοράς στο χώρο εργασίας.

Τη Δευτέρα, ένας ομοσπονδιακός δικαστής στην Καλιφόρνια διέταξε νέα δίκη για την αποζημίωση που οφείλει η Tesla σε έναν μαύρο πρώην εργάτη στο εργοστάσιο που κατηγόρησε την εταιρεία για φυλετικές διακρίσεις, αφού απέρριψε να συμβιβαστεί με 15 εκατομμύρια δολάρια, ενώ αρχικά του είχαν εκδικαστεί 137 εκατομμύρια δολάρια.

Αυτόν τον μήνα, μέτοχος της Tesla κατέθεσε μήνυση κατηγορώντας τον CEO Έλον Μασκ και το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας ότι δεν έδωσαν βάση στις καταγγελίες των εργαζομένων και ενθάρρυναν μια τοξική κουλτούρα στο χώρο εργασίας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.