ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η JetBlue εξαγοράζει την Spirit έναντι 3,8 δισ. δολαρίων

15:47 - 28 Ιουλ 2022 | Επιχειρήσεις
Η JetBlue εξαγοράζει την Spirit έναντι 3,8 δισ. δολαρίων
Σε συμφωνία 3,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων κατέληξε η JetBlue Airways για την εξαγορά της Spirit Airlines, λίγες ώρες αφότου η Spirit απέσυρε τα σχέδια συγχώνευσης με τη Frontier Airlines.

Ειδικότερα, όπως διαβάζουμε στο CNBC, η αμερικανική εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα πληρώσει σε μετρητά για την Spirit, 33,50 δολάρια ανά μετοχή, σε μια συμφωνία που φτάνει συνολικά τα 3,8 δισ. δολάρια και θα δημιουργήσει τον πέμπτο μεγαλύτερο αερομεταφορέα των ΗΠΑ.

Μεταξύ άλλων, ανακοίνωσε πως το deal περιλαμβάνει μια «προκαταβολή» ύψους 2,50 δολαρίων ανά μετοχή αν οι μέτοχοι της Spirit δώσουν την έγκριση τους.

Σε περίπτωση που η συμφωνία γίνει δεκτή από τις ρυθμιστικές αρχές, θα αφήσει την Frontier στη πρώτη θέση των εκπτωτικών αερομεταφορικών εταιρειών στις ΗΠΑ, υπογραμμίζει το CNBC. 

Αξίζει να τονισθεί ότι η JetBlue  και η Frontier ανταγωνίζονταν για την Spirit, κάνοντας όλο και ελκυστικότερες προσφορές, ώσπου το αρχικό σχέδιο συγχώνευσης «ναυάγησε».

Έτσι, η JetBlue άρπαξε την ευκαιρία, η οποία είχε τονίσει τα αναπτυξιακά οφέλη που θα έχει από μια τέτοια συμφωνία, στον ανταγωνισμό της με την American, την Delta, την United και την Southwest.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:50 - 28 Ιουλ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.