ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Apple εκδίδει ομόλογο για να ανταμείψει τους μετόχους

20:35 - 01 Αυγ 2022 | Επιχειρήσεις
Η Apple εκδίδει ομόλογο για να ανταμείψει τους μετόχους
Ανταμοιβές για τους μετόχους της σχεδιάζει η Apple, μέσα από την έκδοση νέου χρέους, την επαναγορά μετοχών και την διανομή μερισμάτων.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία σχεδιάζει ένα πλάνο τεσσάρων μερών που θα αποτελείται από ομόλογα 7, 10, 30 και 40 ετών.

Πρόκειται για έκδοση 40ετούς ομολόγου με απόδοση που υπολογίζεται περίπου 150 μονάδες βάσης πάνω από την αντίστοιχη των αμερικανικών κρατικών 10ετών, σύμφωνα με το Bloomberg. Η Apple θα χρησιμοποιήσει το ομόλογο για διάφορους σκοπούς, συμπεριλαμβανομένης της χρηματοδότησης επαναγοράς μετοχών και μερισμάτων, ανέφερε μια πηγή που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της. 

Η Apple, μία από τις οκτώ εταιρείες που εξέδωσαν χθες νέα ομόλογα υψηλής διαβάθμισης, σπεύδει να επωφεληθεί από την πρόσφατη σταθερότητα και το σχετικά χαμηλότερο κόστος χρηματοδότησης στην αγορά εταιρικού χρέους. Η απόδοση στο δείκτη αναφοράς του Bloomberg για ομόλογα υψηλής διαβάθμισης άγγιξε χαμηλό δύο μηνών την Παρασκευή. 

Τα αποθέματα ρευστού της Apple υπολογίζονται γύρω στα 180 δισ. δολάρια, παρότι κατέβαλε μερίσματα ύψους 14 δισ. δολαρίων σε κάθε έτος στη διάρκεια της τελευταίας τριετίας.  

Τελευταία τροποποίηση στις 22:23 - 01 Αυγ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.