ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το Twitter αποκαλύπτει σχέδιο για την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης

10:21 - 12 Αυγ 2022 | Επιχειρήσεις
Το Twitter αποκαλύπτει σχέδιο για την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης
Το Twitter παρουσίασε χθες (11/8) ένα σχέδιο καταπολέμησης της διάδοσης της παραπληροφόρησης που σχετίζεται με τις εκλογές, αναθεωρώντας προηγούμενες στρατηγικές.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι πρόκειται να εφαρμόσει μία πολιτική για τα πολιτικά δικαιώματα που εισήγαγε το 2018, στις ενδιάμεσες εκλογές της 8ης Νοεμβρίου.

Στην ουσία, η πολιτική αυτή αφορά στον χαρακτηρισμό ή στη διαγραφή αναρτήσεων με παραπλανητικό περιεχόμενο, με έμφαση σε μηνύματα που έχουν ως στόχο τον τερματισμό της ψηφοφορίας ή ισχυρισμούς που επιδιώκουν την υπονόμευση της δημόσιας αξιοπιστίας της εκλογικής διαδικασίας.

Σε μία ανακοίνωσή της, η Twitter ανέφερε ότι κατά τους τελευταίους μήνες λαμβάνει πολλά μέτρα «για την αναβάθμιση διαθέσιμων μέσων» σχετικά με τις προκριματικές ψηφοφορίες. Με το χαρακτηρισμό μιας ανάρτησης στο Twitter, η εταιρία επισημαίνει ότι δεν συνιστά το περιεχόμενο της ή ότι αυτή δεν διανέμεται σε περισσότερους χρήστες.

Ωστόσο, ειδικοί στα εκλογικά και πολιτικά δικαιώματα δήλωσαν ότι είναι ενδεχόμενο η στρατηγική αυτή να μην καλύψει τις απαιτήσεις των μέτρων που χρειάζονται για τις επικείμενες ενδιάμεσες εκλογές για το Κογκρέσο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.