ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ξεπέρασε τα 3 εκατομμύρια οχήματα η Tesla

13:57 - 15 Αυγ 2022 | Επιχειρήσεις
Ξεπέρασε τα 3 εκατομμύρια οχήματα η Tesla
Η Tesla έχει κατασκευάσει πάνω από τρία εκατομμύρια αυτοκίνητα, έγραψε στο Twitter ο διευθύνων σύμβουλος Έλον Μασκ την Κυριακή (14/8). Από αυτό το σύνολο, το εργοστάσιο της Tesla στη Σαγκάη έχει κατασκευάσει ένα εκατομμύριο αυτοκίνητα, σύμφωνα με το ίδιο tweet.

«Συγχαρητήρια Giga Shanghai για την κατασκευή του εκατομμυριοστού αυτοκινήτου! Το σύνολο των Teslas ξεπέρασε τα 3 εκατομμύρια», έγραψε συγκεκριμένα ο Μασκ στο Twitter.

Η ανάρτηση του Musk έρχεται μετά από μήνες «λουκέτων» και ελλείψεων ανταλλακτικών στην Κίνα που απείλησαν την παραγωγή οχημάτων της Tesla και υποδηλώνει ότι το εργοστάσιο της Tesla στη Σαγκάη παράγει σημαντικό αριθμό νέων οχημάτων μετά το άνοιγμα το 2019 και τα χρόνια επενδύσεων που ακολούθησαν.

Το επίτευγμα που πανηγύρισε ο Μασκ έρχεται μετά την αύξηση των παραδόσεων της Tesla τα τελευταία τρίμηνα. Τον Ιούλιο, η Tesla δήλωσε ότι παρέδωσε 254.695 οχήματα το δεύτερο τρίμηνο, σημειώνοντας αύξηση 26,5% σε ετήσια βάση.

Παράλληλα, όμως, το ορόσημο υπογραμμίζει επίσης πόσο «μικρή» είναι η Tesla σε σύγκριση με τους κολοσσούς της αυτοκινητοβιομηχανίας. Για παράδειγμα, η Toyota παρέδωσε πάνω από 10 εκατομμύρια οχήματα μόνο το 2021. Η Tesla δήλωσε νωρίτερα φέτος ότι σχεδιάζει να αυξήσει τις παραδόσεις οχημάτων κατά 50% ετησίως.

Εκτός από το εργοστάσιό της στη Σαγκάη, η Tesla παράγει αυτοκίνητα σε εργοστάσια στο Fremont της Καλιφόρνια, στο Όστιν του Τέξας; και κοντά στο Βερολίνο στη Γερμανία. Ο Μασκ είπε τον Ιούλιο ότι το εργοστάσιο του Fremont, το πρώτο της εταιρείας, είχε κατασκευάσει 2 εκατομμύρια αυτοκίνητα.

Η μετοχή της Tesla υποχωρεί σχεδόν κατά 25% το 2022, καθώς οι επενδυτές επανεκτιμούν τις ταχέως αναπτυσσόμενες εταιρείες εν μέσω πληθωρισμού και των μακροοικονομικών ανησυχιών. Ο Μασκ πούλησε πάνω από 7 εκατομμύρια μετοχές της Tesla την περασμένη εβδομάδα αξίας περίπου 6,88 δισεκατομμυρίων δολαρίων, καθώς ταυτόχρονα βρίσκεται σε δίκη για τις προσπάθειές του να τερματίσει τη συμφωνία για την εξαγορά του Twitter έναντι 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.