ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Tencent: Ανακοίνωσε την πρώτη πτώση εσόδων στην ιστορία της

15:05 - 17 Αυγ 2022 | Επιχειρήσεις
Tencent: Ανακοίνωσε την πρώτη πτώση εσόδων στην ιστορία της
Την πρώτη πτώση εσόδων στην ιστορία του κατέγραψε ο τεχνολογικός γίγαντας, Tencent, το τελευταίο τρίμηνο του έτους, με τους οι αυστηρότερους κανονισμούς για το gaming στην Κίνα και την αναζωπύρωση του κορονοϊού στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη να αλλάζουν τα δεδομένα.

Πιο συγκεκριμένα, τα έσοδα του κινεζικού ομίλου τεχνολογίας και ψυχαγωγίας υποχώρησαν κατά 3% σε ετήσια βάση στο β’ τρίμηνο, φτάνοντας στα 134,03 δισ. γουάν ($19,78 δισ.). Οι αναλυτές τα τοποθετούσαν στα 134,6 δισ. γουάν, βάσει έρευνας της Refinitiv.

Τα κέρδη που αποδίδονται στους μετόχους ανήλθαν στα 18,62 δισ. γουάν, έναντι εκτιμήσεων για κέρδη 25,28 δισ. γουάν, καταγράφοντας πτώση 56% σε ετήσια βάση.

Στη διάρκεια του τριμήνου, η Tencent βρέθηκε αντιμέτωπη με μακροοικονομικές αντιξοότητες που απορρέουν από την αναζωπύρωση της covid στην Κίνα και τα επακόλουθα lockdowns σε μεγάλες πόλεις, συμπεριλαμβανομένης της οικονομικής μητρόπολης της Σαγκάης.

Οι αρχές ακολουθούν πιστά την πολιτική μηδενικής διασποράς του ιού που έχει προκαλέσει διαταραχές σε όλη την κινεζική οικονομία.

Στο μεταξύ, η εγχώρια βιομηχανία βιντεοπαιχνιδιών αντιμετωπίζει τις δικές της προκλήσεις εξαιτίας των αυστηρότερων κανονισμών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.