ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Cineworld Group: Χρεοκοπεί η δεύτερη μεγαλύτερη αλυσίδα κινηματογράφων παγκοσμίως

16:11 - 19 Αυγ 2022 | Επιχειρήσεις
Cineworld Group: Χρεοκοπεί η δεύτερη μεγαλύτερη αλυσίδα κινηματογράφων παγκοσμίως
Η δεύτερη μεγαλύτερη αλυσίδα κινηματογραφικών αιθουσών στον κόσμο, η Cineworld Group, βρίσκεται ένα βήμα πριν τη χρεοκοπία, σύμφωνα με πληροφορίες της Wall Street Journal.

Πιο συγκεκριμένα, όπως διαβάζουμε στην WSJ, ο όμιλος προειδοποίησε αυτή την εβδομάδα ότι τα νούμερα του κοινού στις αίθουσες ήταν πιο αδύναμα από το αναμενόμενο και προέβλεψε ότι θα παραμείνουν χαμηλά μέχρι τον Νοέμβριο λόγω των «περιορισμένων» κυκλοφοριών ταινιών.

«Αυτά τα χαμηλότερα επίπεδα κοινού οφείλονται σε περιορισμένο πλάνο ταινιών που αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι τον Νοέμβριο του 2022 και αναμένεται να επηρεάσει αρνητικά τις συναλλαγές και τη ρευστότητα του ομίλου στο εγγύς μέλλον».

Όπως σημειώνει η WSJ, ο όμιλος βρίσκεται σε συζητήσεις με μεγάλα δικηγορικά γραφεία ώστε να καταθέσει αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 11 για προστασία από τους δανειστές τους, ενώ εξετάζει να ακολουθήσει παρόμοια βήματα και στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Μεταξύ άλλων, ο όμιλος υπογράμμισε ότι «οι επιχειρηματικές δραστηριότητες μας αναμένεται να παραμείνουν ανεπηρέαστες από αυτές τις προσπάθειες και η Cineworld αναμένει να συνεχίσει να ανταποκρίνεται στις συνεχιζόμενες επιχειρηματικές υποχρεώσεις της». 

Παράλληλα, τόνισε ότι θα «συνεχίσει να υποδέχεται τους επισκέπτες στους κινηματογράφους στις παγκόσμιες αγορές κανονικά, χωρίς αναστάτωση».

Αξίζει να τονισθεί, ότι η χρεοκοπία έρχεται στον απόηχο της ζημίας 565,8 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ (429 εκατομμύρια £) που σημείωσε ο όμιλος το 2021. 

Τελευταία τροποποίηση στις 16:28 - 19 Αυγ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.