ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Walmart: Εξαγοράζει την εταιρεία λιανικής της Ν. Αφρικής, Massmart

17:54 - 29 Αυγ 2022 | Επιχειρήσεις
Walmart: Εξαγοράζει την εταιρεία λιανικής της Ν. Αφρικής, Massmart
Προσφορά 6,4 δισ. ραντ (377,6 εκατ.δολάρια) για την εξαγορά του 47% των μετοχών της Massmart, υπέβαλε η αμερικανική εταιρεία λιανικού εμπορίου, Walmart.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η Walmart προσέφερε 62 ραντ για κάθε μετοχή της Massmart, το οποίο αντιστοιχεί σε premium 53% σε σχέση με την τιμή κλεισίματος της μετοχής την Παρασκευή, ανέφερε η Massmart.

Η διοίκηση της Massmart ξεκίνησε ένα σχέδιο ανάκαμψης το 2019, το οποίο περιελάμβανε την πώληση μη βασικών περιουσιακών στοιχείων, την αφαίρεση φρέσκων τροφίμων από την αλυσίδα Game και τη μείωση του κόστους σε ολόκληρο τον όμιλο. Ωστόσο, όπως δήλωσε η εταιρεία, η πανδημία του κορονοϊού καθυστέρησε το σχέδιο ανάκαμψης.

«Εάν οριστικοποιηθεί η πιθανή προσφορά, η Walmart θα συνεχίσει να παρέχει στη Massmart την αναγκαία οικονομική και επιχειρησιακή υποστήριξη προκειμένου να διατηρηθεί η ανάκαμψη του ομίλου», πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος της Massmart, Kuseni Dlamini δήλωσε στο πλαίσιο τηλεδιάσκεψης με δημοσιογράφους, πως μια προκαταρκτική έρευνα ενός ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα, έδειξε πως οι όροι της προσφοράς είναι δίκαιοι και λογικοί.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.