ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Meta-Qualcomm: Προχωρούν σε συμφωνία για ανάπτυξη τσιπ εικονικής πραγματικότητας

16:44 - 02 Σεπ 2022 | Επιχειρήσεις
Meta-Qualcomm: Προχωρούν σε συμφωνία για ανάπτυξη τσιπ εικονικής πραγματικότητας
Σε μια δυναμική συνεργασία θα προχώρησουν η Meta και η Qualcomm με στόχο να αναπτύξουν προσαρμοσμένα τσιπ εικονικής πραγματικότητας, όπως ανακοίνωσαν οι εταιρείες σήμερα (2/9).

Όπως διαβάζουμε στο CNBC, οι δύο τεχνολογικοί κολοσσοί υπέγραψαν μια πολυετή συμφωνία «για να συνεργαστούν σε μια νέα εποχή χωρικών υπολογιστών», χρησιμοποιώντας την τεχνολογία Snapdragon «εκτεταμένης πραγματικότητας» (XR) της Qualcomm.

Η εκτεταμένη πραγματικότητα αναφέρεται σε τεχνολογίες, συμπεριλαμβανομένων της εικονικής και της επαυξημένης πραγματικότητας, οι οποίες συγχωνεύουν τον φυσικό και τον ψηφιακό κόσμο.

«Εργαζόμαστε με την Qualcomm για προσαρμοσμένα τσιπ εικονικής πραγματικότητας, υποστηριζόμενα από τις πλατφόρμες και την τεχνολογία του Snapdragon XR, για το μελλοντικό σχέδιο που έχουμε για τα προϊόντα Quest» ανέφερε σε σχετική δήλωση ο επικεφαλής της Meta, Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

Τα προϊόντα Quest είναι τα headshet εικονικής πραγματικότητας της Meta, με τα Quest 2 να χρησιμοποιούν αυτή τη στιγμή τα τσιπ Snapdragon XR2 της Qualcomm.

Η συμφωνία εντάσσεται στις κινήσεις της μητρικής του Facebook για τη μετάβαση στο metaverse.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.