ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Τσεκούρι» σε 2.900 θέσεις εργασίας από τη Siemens Gamesa

21:54 - 29 Σεπ 2022 | Επιχειρήσεις
«Τσεκούρι» σε 2.900 θέσεις εργασίας από τη Siemens Gamesa
Την κατάργηση 2.900 θέσεων εργασίας παγκοσμίως, δηλαδή σχεδόν το 11% του εργατικού του δυναμικού, ανακοίνωσε σήμερα (29/9) ο γερμανο-ισπανικός κατασκευαστής ανεμογεννητριών, Siemens Gamesa, στο πλαίσιο ενός μεγάλου σχεδίου αναδιάρθρωσης.

Η κατάργηση των εν λόγω θέσεων εργασίας θα επηρεάσει κυρίως τη Δανία (800 θέσεις εργασίας), την Ισπανία (475) και τη Γερμανία (300), διευκρίνισε σε ανακοίνωση ο βιομηχανικός όμιλος αιολικής ενέργειας Siemens Gamesa που αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες.

"Οι λεπτομέρειες για τις πληγείσες χώρες θα καθοριστούν κατά τη διάρκεια διαπραγματεύσεων με τα συνδικάτα", πρόσθεσε η εταιρία, η οποία διευκρινίζει ότι απασχολεί σήμερα 27.000 εργαζόμενους παγκοσμίως.

Οι διαπραγματεύσεις αυτές, που εντάσσονται στο πλαίσιο ενός στρατηγικού σχεδίου που αποκαλείται Mistral, θα αρχίσουν τον Οκτώβριο και η περικοπή των θέσεων εργασίας θα τεθεί σε ισχύ το αργότερο το 2025.

"Ποτέ δεν είναι εύκολο να λαμβάνεις μια τέτοια απόφαση, αλλά ήρθε η ώρα να ληφθούν αποφασιστικά και αναγκαία μέτρα για την ανάκαμψη της εταιρίας", διαβεβαιώνει σε ανακοίνωση ο πρόεδρος διευθύνων σύμβουλος της Siemens Gamesa, Γιόχαν Άικχολτ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.