ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μασκ για Starlink: Συνεχίζουμε τη στήριξη στην Ουκρανία

10:42 - 19 Οκτ 2022 | Επιχειρήσεις
Μασκ για Starlink: Συνεχίζουμε τη στήριξη στην Ουκρανία
Ο δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ ανέφερε χθες ότι η προσφορά υπηρεσιών από το δίκτυο δορυφόρων Starlink της SpaceX δεν λαμβάνει κάποια χρηματοδότηση από το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας.

Πιο συγκεκριμένα, και σύμφωνα με το Reuters,  η ανάρτηση αυτή έγινε μία ημέρα έπειτα από αναφορές ότι το Πεντάγωνο εξετάζει το ενδεχόμενο καταβολής πληρωμής για τις υπηρεσίες του δορυφορικού δικτύου Starlink στην εμπόλεμη Ουκρανία.

Η SpaceX έχει απώλεια εσόδων περίπου 20 εκατομμυρίων δολαρίων τον μήνα από την προσφορά υπηρεσιών, αλλά και τα οικονομικά κόστη που σχετίζονται με μέτρα ασφάλειας για την αποτροπή κυβερνοεπιθέσεων. «Θα συνεχίσουμε να το κάνουμε», έγραψε ο Μασκ στο Twitter.

Ο ίδιος τόνισε πως «δεν υπάρχουν χρήματα από το υπουργείο Άμυνας, αλλά αρκετές άλλες χώρες, οργανισμοί, αλλά και ιδιώτες πληρώνουν για τη συνέχιση της προσφοράς των υπηρεσιών από 11.000 ως 25.000 τερματικά».

Το Politico ανέφερε προχθές, Δευτέρα, ότι το αμερικανικό Πεντάγωνο εξετάζει το ενδεχόμενο να πληρώσει για την παροχή των δορυφορικών υπηρεσιών προς την Ουκρανία, επικαλούμενο δύο Αμερικανούς αξιωματούχους που εμπλέκονται στις συζητήσεις.

Υπενθυμίζεται πως πριν λίγες ημέρες, ο Μασκ είχε τονίσει μέσω ανάρτησής του στο Twitter, το ενδεχόμενο να διακόψει τη στήριξη που παρέχει στην Ουκρανία μέσω των δορυφόρων Starlink.  Συγκεκριμένα, ανέφερε πως δεν έχει, πλέον, την οικονομική δυνατότητα να συνεχίσει να χρηματοδοτεί τους δορυφόρους Starlink που έχουν αποδειχθεί ζωτικής σημασίας για την Ουκρανία όσον αφορά την άμυνά της έναντι της Ρωσίας. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.