ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Pfizer τετραπλασιάζει τις τιμές των εμβολίων κατά του κορονοϊού

16:06 - 21 Οκτ 2022 | Επιχειρήσεις
Η Pfizer τετραπλασιάζει τις τιμές των εμβολίων κατά του κορονοϊού
Η Pfizer σχεδιάζει να αυξήσει τις τιμές για τα εμβόλια της κατά του κορονοϊοϋ στις ΗΠΑ έως και τα 130 δολάρια ανά δόση.

Πιο συγκεκριμένα, το στέλεχος της εταιρείας, Άντζελα Λούκιν, ανέφερε στο πρακτορείο Reuters πως τα άτομα με κρατική ασφάλεια υγείας ή με ιδιωτική ασφάλιση θα συνεχίσουν να μπορούν να λαμβάνουν δωρεάν το εμβόλιο της εταιρείας κατά της νόσου, που έως σήμερα προσφέρεται δωρεάν προς το σύνολο του πληθυσμού από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ.

«Είμαστε σίγουρου πως η τιμή στις ΗΠΑ για τα εμβόλια κατά του κορονοϊού αντανακλά το κόστος αποτελεσματικότητας τους και διασφαλίζει πως η τιμή δεν θα είναι εμπόδιο για την πρόσβαση των πελατών» υποστήριξε η Λούκιν.

Σημειώνεται πως η τρέχουσα συμφωνία αγοράς των εμβολίων με την εταιρεία και τη γερμανική συνέταιρο της, BioNTech, με την κυβέρνηση των ΗΠΑ για την προμήθεια εμβολίων κατά του κορονοϊού λήγει το 2023, καθώς εκπνέει η έκτακτη υγειονομική κατάσταση που ισχύει στη χώρα για τη νόσο. Από τότε, τα εμβόλια αναμένεται να περάσουν στην αγορά της ιδιωτικής ασφάλισης.

Η Pfizer εκτιμά πως τα εμβόλια της κατά του κορονοϊού δεν θα περάσουν στην ιδιωτική ασφάλιση «τουλάχιστον» μέχρι το α' τρίμηνο του 2023.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.