ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στα $2,8 δισ. τα τριμηνιαία κέρδη της Coca-Cola

16:38 - 25 Οκτ 2022 | Επιχειρήσεις
Στα $2,8 δισ. τα τριμηνιαία κέρδη της Coca-Cola
Ανώτερες των προσδοκιών ήταν οι επιδόσεις για το γ΄ τρίμηνο της Coca Cola, με την εταιρεία να ανακοινώνει 0,69 δολάρια κέρδη ανά μετοχή.

Πιο συγκεκριμένα, ο όμιλος κατέγραψε το γ΄ τρίμηνο έσοδα στα 11,1 δισ. δολάρια, υψηλότερα των εκτιμήσεων για κέρδη 0,63 δολάρια η μετοχή και έσοδα της τάξεως των 10,53 δισ. δολαρίων.

Στην ανακοίνωσή της η εταιρεία ανέφερε πως αναμένει τα οργανικά της κέρδη για το σύνολο της τρέχουσας χρονιάς να αυξηθούν μεταξύ 14% με 15%, έναντι προηγούμενων εκτιμήσεών της για 12% με 13% και 13,4% των προβλέψεων των αναλυτών. Παράλληλα η διοίκηση εκτιμάει ότι τα κέρδη ανά μετοχή να αυξηθούν από 6% έως και 7%.

Οι αναλυτές της Goldman Sachs επισήμαναν ότι τα αποτελέσματα της Coca Cola ήταν καλύτερα του αναμενομένου.

Από τη μεριά τους οι αναλυτές της JP Morgan, δηλώνουν ικανοποιημένοι από το γεγονός ότι η εταιρεία ανέβασε λίγο τις εκτιμήσεις για τα κέρδη ανά μετοχή, υποδηλώνοντας ότι η μετοχή της παραμένει θελτική εν μέσω της μακροοικονομικής αβεβαιότητας.

Όσον αφορά το 2023 η εταιρεία απέφυγε να προχωρήσει σε συγκεκριμένες προβλέψεις, αρκούμενη να διευκρινίσει ότι ο υψηλός πληθωρισμός θα «συντηρήσει» τις αυξημένες δαπάνες και ότι οι τιμές των εμπορευμάτων θα παραμείνουν ευμετάβλητες.  

Σε κάθε περίπτωση, στην προ-αγορά του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, η μετοχή της εταιρείας ενισχύεται κατά περίπου 5% και ανέρχεται στα 59,3 δολάρια. 

Τελευταία τροποποίηση στις 16:52 - 25 Οκτ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.