ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Exxon-Chevron έβγαλαν κέρδη 30 δισ. δολαρίων από την ενεργειακή κρίση

15:30 - 28 Οκτ 2022 | Επιχειρήσεις
Exxon-Chevron έβγαλαν κέρδη 30 δισ. δολαρίων από την ενεργειακή κρίση
Κέρδη άνω των προσδοκιών κατέγραψαν οι Exxon Mobil και Chevron, με τους πολιτικούς να επικρίνουν τις εταιρείες του Big Oil για τις αυξημένες απολαβές τους, την ίδια στιγμή που οι καταναλωτές πασχίζουν υπό το βάρος της ενεργειακής κρίσης.

Ειδικότερα, η Exxon ανακοίνωσε τα υψηλότερα κέρδη στα 152 χρόνια της ιστορίας της και η Chevron το δεύτερο καλύτερο τρίμηνό της, ενώ ισχυρά αποτελέσματα εμφάνισαν οι πετρελαϊκές Shell και TotalEnergies και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού αυτή την εβδομάδα.

Όπως διαβάζουμε σε δημοσίευμα του Bloomberg, τα θετικά αποτελέσματα της αμερικανικής βιομηχανίας πετρελαίου έρχονται σε αντίθεση με εκείνα των γιγάντων της τεχνολογίας. Όπως φαίνεται, τα  εμπορεύματα που βγαίνουν από τις πετρελαιοπηγές, τα διυλιστήρια και τα εργοστάσια χημικών είναι πιο ανθεκτικά στον πληθωρισμό και την ύφεση από τα έσοδα εταιρειών όπως η Alphabet.

Τις τελευταίες εβδομάδες, η Exxon ξεπέρασε την μητρική του Facebook, Meta Platforms, σε κεφαλαιοποίηση και πλέον έχει επιστρέψει στις 10 top μετοχές του S&P 500, για πρώτη φορά από το 2019. Από την άλλη, πετρελαϊκή Chevron την Παρασκευή, ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν κατά 84% για το τρίτο τρίμηνο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.