ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αρχίζουν οι απολύσεις στο Twitter- Ομαδική μήνυση κατά του Μασκ

10:49 - 04 Νοε 2022 | Επιχειρήσεις
Αρχίζουν οι απολύσεις στο Twitter- Ομαδική μήνυση κατά του Μασκ
Μήνυση από εργαζόμενους της Twitter δέχθηκε ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός, αφού σήμερα, ο νέος ιδιοκτήτης και πλέον CEO της εταιρείας, Έλον Μασκ, θα προχωρήσει στην περικοπή 3.700 θέσεων εργασίας, απολύοντας σχεδόν τους μισούς εργαζόμενους στην εταιρεία.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, η αγωγή κατατέθηκε την Πέμπτη σε ομοσπονδιακό δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο, με τους συνηγόρους των εργαζομένων της Twitter να αναφέρουν πως οι απολύσεις αντιβαίνουν στους πολιτειακούς νόμους της Καλιφόρνια και στους ομοσπονδιακούς νόμους των ΗΠΑ καθώς οι προς απόλυση εργαζόμενοι της Twitter δεν έλαβαν προειδοποίηση 60 ημερών πριν από τις απολύσεις τους.

Στην αγωγή ζητείται από το δικαστήριο να εκδώσει απόφαση που θα αναγκάζει την Twitter να τηρήσει την εν λόγω νομοθεσία (νόμος WARN) και να αποτρέψει την εταιρεία από το αναγκάζει τους υπαλλήλους στην υπογραφή εγγράφων που θα τους αποτρέπουν από νομικές κινήσεις εις βάρος της Twitter.

Σήμερα η μέρα των απολύσεων

Υπενθυμίζεται ότι η διοίκηση της Twitter αναμένεται να αρχίσει τις απολύσεις υπαλλήλων της στα κεντρικά γραφεία της στο Σαν Φρανσίσκο. από σήμερα το πρωί. 

Μάλιστα, όπως έχει γράψει το Business Insider, οι άνθρωποι του Μασκ έχουν ήδη καταλήξει στις λίστες με τα 3.700 άτομα που θα δουν την πόρτα της εξόδου, καθώς οι προϊστάμενοι των τμημάτων έχουν ετοιμάσει λίστες με τα ονόματα όσων θα παραμείνουν στην εταιρεία και εκείνων που θα απολυθούν.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.