ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η ιταλική Eni συζητά την εξαγορά της πετρελαιοπαραγωγού Neptune Energy

10:04 - 01 Δεκ 2022 | Επιχειρήσεις
Η ιταλική Eni συζητά την εξαγορά της πετρελαιοπαραγωγού Neptune Energy
Με την εξαγορά της Neptune Energy Group «φλερτάρει» η Eni SpA, με τον ιταλικό ενεργειακό κολοσσό να συνεργάζεται με έναν σύμβουλο καθώς μελετά τη σκοπιμότητα μιας τέτοιας συμφωνίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Bloomberg, η Neptune, η οποία υποστηρίζεται από την Carlyle Group Inc. και τη CVC Capital Partners, θα μπορούσε να εκτιμηθεί σε περισσότερα από 5 δισ δολάρια.

Αν και οι συζητήσεις για την εξαγορά βρίσκονται ακόμη σε αρχικό στάδιο, για την Eni, μια τέτοια συμφωνία θα πρόσφερε την ευκαιρία να επεκτείνει τις δραστηριότητές της στο φυσικό αέριο, κάτι που είναι βασικό για τα αναπτυξιακά της σχέδια.

Στόχος της είναι να αυξήσει το φυσικό αέριο σε περισσότερο από το 90% της παραγωγής υδρογονανθράκων της έως το 2050, καθώς μειώνει το πετρέλαιο και τις συνολικές εκπομπές άνθρακα του χαρτοφυλακίου της.

Περίπου τα τρία τέταρτα της παραγωγής της Neptune προέρχονται από φυσικό αέριο στη Βόρεια Θάλασσα, τη Βόρεια Αφρική και την Ασία, σε περιοχές όπου δραστηριοποιείται και η Eni.

Η Neptune ιδρύθηκε το 2015 από το πρώην αφεντικό της Centrica Plc, Sam Laidlaw. Οι ιδιοκτήτες της συνεργάζονται με συμβούλους, συμπεριλαμβανομένων των Rothschild & Co. και Goldman Sachs Group Inc., για να διερευνήσουν επιλογές για την επιχείρησή, συμπεριλαμβανομένης μιας πιθανής πώλησης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.