ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

CEO Ericsson: Μη βιώσιμη η δομή των τηλεπικοινωνιών στην Ευρώπη

16:29 - 27 Φεβ 2023 | Επιχειρήσεις
CEO Ericsson: Μη βιώσιμη η δομή των τηλεπικοινωνιών στην Ευρώπη
O CEO της Σουηδικής Ericsson, προειδοποίησε σήμερα (27/2) μέσα από δηλώσεις του ότι η δομή του κλάδου των τηλεπικοινωνιών είναι πιθανά μή βιώσιμη, ζητώντας ενότητα στην Ευρώπη, προκειμένου να ενισχυθεί ο ανταγωνισμός.

Τα συγκεκριμένα σχόλια έγιναν λίγο αφότου η εταιρεία ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να κάνει 8,500 απολύσεις προκειμένου να περιορίσει τα λειτουργικά της έξοδα.

«Το μεγάλο πρόβλημα στην Ευρώπη είναι ότι οι πελάτες μας δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να δημιουργήσουν τα δίκτυα και νομίζω ότι αυτό θα βλάψει την ευρωπαϊκή ανταγωνιστικότητα μακροπρόθεσμα», είπε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ericsson Börje Ekholm στην Karen Tso του CNBC στο Mobile World Congress στη Βαρκελώνη της Ισπανίας.

Όταν ερωτήθηκε για το πως θα μπορούσε να επιλυθεί το πρόβλημα στην περιοχή απάντησε ότι «Η άποψή μου επί του θέματος είναι ότι η Ευρώπη χρειάζεται να είναι πιο συμπαγής».

Πρόσθεσε ακόμα ότι σε χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Κίνα και η Ινδία, η συνεκτικότητα είχε ως αποτέλεσμα να υπάρχουν μόνο δύο ή τρεις φορείς σε εθνικό επίπεδο.

«Ωστόσο στην Ευρώπη υπάρχουν 200 φορείς, περίπου τέσσερις και παραπάνω σχεδόν σε κάθε χώρα. Είναι μια δομή βιομηχανίας που δεν είναι σταθερή και χρειάζεται να αναδιαταχθεί».

Ο διευθύνων σύμβουλος της Ericsson είπε ότι ήταν ακόμα «πολύ, πολύ νωρίς» στο ταξίδι του 5G, αλλά υποστήριξε ότι η Ινδία μπορεί να δημιουργήσει ένα από τα ισχυρότερα δίκτυα 5G στον κόσμο μέσα στους επόμενους μήνες.

Ο Ekholm είπε ότι η Ινδία «πιθανώς θα αρχίσει να οδηγεί την καινοτομία στην κορυφή του δικτύου πολύ πριν από πολλές άλλες χώρες».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.