ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Apple και Goldman προσφέρουν λογαριασμό ταμιευτηρίου με ετήσιο επιτόκιο 4,15%

21:12 - 17 Απρ 2023 | Επιχειρήσεις
Apple και Goldman προσφέρουν λογαριασμό ταμιευτηρίου με ετήσιο επιτόκιο 4,15%
Ο τεχνολογικός κολοσσός Apple και η αμερικανική τράπεζα Goldman Sachs θέλουν να δελεάσουν τους καταθέτες στις ΗΠΑ, λανσάροντας έναν νέο λογαριασμό ταμιευτηρίου και προσφέροντάς τους τη δυνατότητα για πληρωμή τόκων πάνω από 10 φορές από το μέσο εθνικό επιτόκιο.

Σύμφωνα με τους Financial Times, οι δύο εταιρείες κυκλοφόρησαν έναν νέο λογαριασμό ταμιευτηρίου με επιτόκιο 4,15% ετησίως, έχοντας ανακοινώσει για πρώτη φορά το προϊόν τον περασμένο Οκτώβριο.

Αυτό είναι πολύ πάνω από το μέσο επιτόκιο ενός λογαριασμού ταμιευτηρίου στις ΗΠΑ, που «αγγίζει» το 0,37% σύμφωνα με στοιχεία της Federal Deposit Insurance Corporation. Ξεπερνά επίσης ανταγωνιστές όπως η American Express που προσφέρει 3,75% και ο αυτόνομος λογαριασμός ταμιευτηρίου της Goldman που λειτουργεί με το εμπορικό σήμα Marcus, ο οποίος προσφέρει 3,9%.

Το λανσάρισμα έρχεται καθώς οι πιο εδραιωμένες τράπεζες, κυρίως οι περιφερειακές και οι μικρότεροι δανειστές, υφίστανται αυξανόμενη πίεση να προσφέρουν καλύτερα επιτόκια αποταμίευσης στους καταθέτες για να τους σταματήσουν να μεταφέρουν μετρητά σε προϊόντα υψηλότερης απόδοσης, όπως τα αμοιβαία κεφάλαια, τα οποία έχουν προσφέρει καλύτερες αποδόσεις μέχρι σήμερα.

Οι πελάτες έχουν αντλήσει περίπου 800 δισ. δολάρια σε καταθέσεις από εμπορικές τράπεζες των ΗΠΑ από τον Μάρτιο του περασμένου έτους, όταν η Fed άρχισε για πρώτη φορά να αυξάνει τα επιτόκια καθώς οι δανειστές διατήρησαν τα επιτόκια καταθέσεων σχετικά χαμηλά ενώ χρεώνουν περισσότερα για δάνεια.

Ο νέος λογαριασμός ταμιευτηρίου προσφέρεται στους χρήστες του προϊόντος πιστωτικών καρτών της Apple, το οποίο αποτελεί γίνεται σε συνεργασία με την Goldman. Όπως αναφέρουν οι FT, η Apple δεν προσφέρει στους αποταμιευτές καμία αμοιβή και καμία ελάχιστη υποχρέωση κατάθεσης. Το μέγιστο υπόλοιπο για έναν λογαριασμό είναι τα 250.000 δολάρια.

«Η εξοικονόμηση βοηθά τους χρήστες μας να αποκτήσουν ακόμη μεγαλύτερη αξία ... ενώ τους παρέχουμε έναν εύκολο τρόπο να εξοικονομούν χρήματα κάθε μέρα», δήλωσε η Jennifer Bailey, αντιπρόεδρος της Apple για το Apple Pay και το Apple Wallet.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.