ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Morgan Stanley: Παραιτείται από CEO ο Τζέιμς Γκόρμαν

17:13 - 19 Μαϊ 2023 | Επιχειρήσεις
Morgan Stanley: Παραιτείται από CEO ο Τζέιμς Γκόρμαν
Την παραίτηση του πρόκειται να υποβάλλει ο Τζέιμς Γκόρμαν, από CEO της Morgan Stanley, εντός των επόμενων 12 μηνών και να αναλάβει ρόλο εκτελεστικού προέδρου.

«Το διοικητικό συμβούλιο και εγώ βλέπουμε ότι θα συμβεί κάποια στιγμή τους επόμενους 12 μήνες», είπε ο 64χρονος CEO την Παρασκευή, στην ετήσια συνεδρίαση της εταιρείας.

«Eίναι η τρέχουσα προσδοκία, εν απουσία σημαντικής αλλαγής στο εξωτερικό περιβάλλον». Ο Γκόρμαν, ο οποίος έγινε διευθύνων σύμβουλος στις αρχές του 2010, είπε τον Ιανουάριο ότι υπάρχουν τρεις υποψήφιοι φιναλίστ για να αναλάβουν το πόστο του, όταν αποχωρήσει.

Αν και δεν τους κατονόμασε, πιθανοί διάδοχοί του είναι οι Tεντ Πικ και Aντι Σάπερσταϊν, συμπρόεδροι της νεοϋορκέζικης εταιρείας, καθώς και ο επικεφαλής διαχείρισης επενδύσεων Νταν Σίμκοβιτς, γράφει το Bloomberg.

Ο Γκόρμαν δήλωσε ότι θα διατελέσει εκτελεστικός πρόεδρος «για ένα χρονικό διάστημα» αφού αποχωρήσει από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου.

«Πιστεύουμε ότι αυτή η δομή θα εξασφαλίσει τη συνεχή σταθερότητα της Morgan Stanley, τοποθετώντας την ταυτόχρονα σε μια δεκαετία συναρπαστικής ανάπτυξης υπό νέα ηγεσία», είπε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.